sâmbătă, 21 martie 2009

“Armanii” focsaneni


Peisajul adolescentin focsanean este mai mult decat dezolant. Dupa o absenta indelungata (de vreo doi-trei ani), aseara am mers in Extrem in interes de serviciu. Pe cuvant de cercetas ca nu am vazut in viata mea mai multe perechi de blugi Armani si Cavalli, sau mai multe curele Dan & Gheorghe masive si cu multe strasuri. In afara de fake-urile in materie de vestimentatie, mai trist a fost adevarul ascuns sub hainele luate de la “baietasi” cu 100 de euro. Scrumatul si aruncatul tigarii pe jos e un sport preferat de liceeni si sa nu mai vorbim despre injuraturile care vin sa completeze imaginea mirifica a mitocanilor focsaneni. Nu e de ici de colo nici dispretul afisat, cand pe langa o tipa bine trece un baiat normal, nebranduit. Ceva de genul:”Bai sarmanule! Cum indraznesti sa ma atingi tu pe mine?!?”. WTF?!? E trist cum unii oameni isi bazeaza imaginea si caracterul pe un fake penibil sau cand singura replica de agatat e “Papushe, iti iau ceva de baut?”. Pacat ca tocmai cei care ar trebui sa schimbe ceva in mentalitatea poporului astuia sunt cei care se cufunda in aparente si isi cultiva imaginea de om instarit si arogant, ca si cum asta ar fi portretul ideal si un exemplu demn de urmat. O sa imbatranim, o sa murim si tot n-o sa invatam nimic.
Foto: cocalari.com

5 comentarii:

  1. Dap, asa e. Incpe chiar sa semene cu o discoteca de la tara: manele, sclipici si musama.
    Offtopic: daca vrei poti sa preiei leapsa de mai sus :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat!
    De multe ori ma simt in alta dimensiune cand vin acasa...
    La o prima vedere, in timpul unei zile obisnuite, orasul pare pustiu, insa cum se lasa seara lumea "buna" isi parcheaza/"afiseaza" masina in fata clubului (unicul disco-club EXTREM:O)).. undeva cat mai bine, incat sa fada tot focsaneanu ce detine el/ea.
    De cum intrii in club "lumea buna" te analizeaza de sus pana jos, iti analizeaza fiecare bucatica/toala/accesoriu, etc.
    Nu ai cum sa ratezi toaleta, deoarece este mereu coada, fetitele au grija sa arate cat mai bine... iar baieti sa fie in preajma cu dulcegarii ieftine.

    Muzica de tot kk-tul este prezenta non-stop, iar mitocaniile la tot pasul.
    Fra adoar si poate toti vor sa para ceea ce nu sunt, iar in momentul in care apare cineva nou in peisaj, mii de ochi sunt atintiti in dirrectia aceea.
    Nu ai vrea sa fii un new one in acesta atmsfera :O(

    Urat dar pitoresc!
    Draga mea, pe vremea noastra era mai cool sau poate ne-am maturizat noi si vedem altfel lucrurile???

    Oricum noi nu am fost si nu vom fi niciodata pitzi!

    :O)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu stiu ce sa zic. Eram o gasca de nebune care se distrau intr-una, dar nu am jignit niciodata pe nimeni, nu ne imbracam sclipicios si cu fundul gol, etc

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca eu, care fac parte (ca varsta) din generatia asta mi-am pierdut sperantele nu mi-e greu sa va inteleg:).

    RăspundețiȘtergere