marți, 1 februarie 2011

Dac-ar fi pentru o zi preşedinţi...Lăsând gluma la o parte, ce categorie socială credeţi că ar fi cea mai potrivită să ne conducă? Eu am propus deja: taximetriştii şi frizerii. E suficient să le asculţi măcar o dată discursurile şi rămâi pe vecie sub aura magică a diplomaţiei de care dau dovadă. Şi da, se pricep la toate!

20 de comentarii:

 1. Bine că eu nu am treabă nici cu unii, nici cu ceilalți. :)
  Cu toate că, dacă stau și mă gândesc, dacă taxime-tristul ar conduce țara precum conduce mașina, cu siguranță am ajunge în vreun șanț.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ex-silentio- Cred ca e specific soferilor de meserie stilul mai, sa-i spunem agresiv, de a conduce :) Ceva alternative?

  RăspundețiȘtergere
 3. sorry, ma cunosti, io cu frizerii nu socializez, ma slutzesc singur ,iar taximetristii sunt singurii oameni care conduc mai haotic decat mine !
  solutia, este una singura : basescu !!!
  si, chiar daca-ti da iritatii, imi pare rau sa-ti spun: el ne va conduce, ever ! pentru asta va schimba constitutia, va omori fiinte, vom face revolutii...el e unic ... "El Comandante unico"...ce vrei, s-a extrapolat expresia, de la vapor la o tara.
  Mandra corabia, mester carmaciul !!!

  RăspundețiȘtergere
 4. @capca- Aoleo, pe bune?!? Eu zic ca-i ajunge, gata, e suficient! Ce zici de un presedinte politist? :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Studentii - insa ma refer la studentii cu cap, nu acei studenti pentru care singura distractie este bautura. 20 de studenti destepti, unul presedinte unul prim ministru si restul ministri si s-ar rezolva totul :).

  RăspundețiȘtergere
 6. @U.Laurentiu- Buna idee ;) De la ce facultate?

  RăspundețiȘtergere
 7. O mica sugestie se poate? :D
  http://www.youtube.com/watch?v=M-TBnNd-qqQ

  RăspundețiȘtergere
 8. Ion Tiriac presedinte si premier pe KLAUS JOHANNIS !

  RăspundețiȘtergere
 9. *si un guvern de tehnocrati,adica elitele fiecarei categorii sociale!

  RăspundețiȘtergere
 10. acuma, ca tot m-ai provocat, io vreau un diplomat :)
  o sa ma explic maine, pe blog !

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Adi : un guvern tehnocrat, e greu sa existe deoarece nu ar avea prea usor suficienta sustinere politica.

  RăspundețiȘtergere
 12. daca tu vrei un diplomat,eu vreau o amandina :P

  RăspundețiȘtergere
 13. @Pharaon- Da, la asta m-am gandit si eu cand am pus titlul :)

  @Adrian- De ce Ion Tiriac? Sincer, nu am auzit lucruri prea grozave referitor la "cinstea" lui. Cu guvernul de tehnocrati sunt de acord, dar dupa cum spune si Dan, ar pica la prima masura care ar putea supara anumite partide.

  P.S.- Eu vreau o tarta cu fructe :))

  RăspundețiȘtergere
 14. subscriu @ Adrian Mangu.
  problema cu sustinerea politica ar fi rezolvata daca presedinte ar fi tot un tehnocrat puternic (un inginer-tehnic) care sa medieze...

  RăspundețiȘtergere
 15. @catalin- Da, corect, daca ar avea sustinere politica ar fi perfect. Ceva propuneri concrete?

  RăspundețiȘtergere
 16. ducem discutia (si) catre potentiali premieri ?
  probabil Mugur Isarescu ar fi unul fata de care nu ar comenta prea multi. problema e, ca nu prea mai vrea asa ceva el, dupa ce s-a intamplat cu el in 2000. cunosc cateva elemente, pe atunci fiind in staff-ul UFD (Uniunii Fortelor de Dreapta), care il sprijinea la Presedintia Romaniei...

  RăspundețiȘtergere
 17. vorbind de potentiali Premieri-tehnocrati, sunt 2 variante discutate in culisele politichiei. este vorba despre reprezentantul Romaniei la Banca Mondiala - Mihai Tanasescu, fost ministru el finantelor in guvernarea Nastase. sau fostul eurodeputat Daniel Daianu si ministru al finantelor in 1997-1998. daca ma intrebati pe mine, va spun cu cateva mici rezerve, ca Tanasescu are sanse mari sa conduca viitorul cabinet al unei coalitii PNL-PC-PSD...

  RăspundețiȘtergere
 18. cat priveste, un potential Presedinte dintr-o anume categorie sociala/profesionala, am detaliat azi pe blogul meu, asa cum am promis ieri :)

  RăspundețiȘtergere
 19. @iulia - in functie de profilul ministerului, astfel incat fiecare sa fie in domeniu. Nu conteaza neaparat o universitate anume, dar cred ca ar fi ideal niste studenti romani care au studiat la marile universitati din lume.
  @Ptrickdan - Mugur Isarescu e cam dubios, nu-mi place, si vazusem mai demult o declaratie de-a lui la TV si era cam "sprituit" si batea campii total.

  RăspundețiȘtergere