joi, 7 aprilie 2011

Măgăria post-relaţie

Nimic nu mie se pare mai penibil decât omul care, după ce se desparte, începe să arunce cu noroi în cel care i-a stat alături ani în şir. Câtă ură se poate cuibări acolo, în tine, câtă frustrare să-ţi roadă pântecele, pentru a uita tot?

Brusc, dintr-un înger care aruncă steluţe pufoase şi roz de iubire, cel pe care l-ai iubit cândva ajunge un demon încornorat, o expoziţie ieftină a celor mai rele dintre trăsăturile umane, un monstru, un cumul al promiscuităţii.

Nu puţine au fost cazurile de acest fel pe care le-am întâlnit. Şi uite aşa, noroiul se întoarce tot la tine, ca dintr-un ventilator setat la treapta 5, în timp ce se naşte o întrebare firească. Dacă persoana cu care ai fost e chiar atât de malefică pe cât laşi să se vadă, cine a fost prostul care o pupa pe frunte în fiecare seară, în timp ce-i mângâia cosiţele păcătoase?!?

15 comentarii:

  1. Nici eu nu am să-i pot înțelege. Hai că în cazul persoanei părăsite e vorba de răzbunare, oarecum e normal, să zicem. Dar în cazul în care x părăsește pe y și tot x face scandal... aici nu mai înțeleg.
    Pe lângă astea ar mai fi nevoia de a fi în centrul atenției, banii, eventual vreo mică eroare în funcționarea psihică.
    A ... am menționat banii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi se pare extrem de urat sa denigrezi in vreun fel omul alaturi de care ai avut o relatie. Cu atat mai mult daca sustii ca l-ai iubit. Iar faptul ca respectivul ar fi gresit in fata ta nu-i o scuza. E treaba voastra cat va certati in privat si cat va scoateti ochii. In fata celorlalti, trebuie sa zambesti si sa taci pentru ca nimeni nu are de ce sa stie detalii despre viata ta intima. Pacat ca multi oameni nu inteleg... Si nu stiu ce e mai grav: nu inteleg deoarece au ceva de castigat din asta sau nu inteleg caci sta in natura lor sa-si spele rufele murdare in public?

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceeasi intrebare se naste si referitor la indivizii/individele care au o parere proasta despre sotii/sotiile lor. "Asta nu e buna de nimic", "Pe prostu' asta al meu il pacaleste oricine". Pai daca tu ai ales sa te casatoresti cu asa un specimen asa nereusit, cam cat de inteligent(a) esti...?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai nasol e atunci cand persoana respectiva incepe sa mai si inventeze noroi cu care sa arunce, dupa ce si-a terminat setul initial de "munitie". Apoi dupa ce a aruncat destul noroi in tine si in defuncta relatie incepe sa imprastie acele mizerii in toate partile ca o grenada cu fragmentare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia, ma crezi ca nici nu mai pot deschide televizorul? Au impaienjenit emisiunile cu d'alde X si Y, Z si P, care nu pana demult dormeau in acelasi pat. Foarte urat din partea lor sa vorbeasca asa unul despre celalat. Se pare ca n-au auzit de zicala "Lucrurile murdare nu se spala-n public!". Ma dezgusta total faptul ca ei castiga bani pe spinarea ceiluilalt. Cica "hai sa vedem care-i mai tare, care denigreaza pe cine mai tare" . Si cel mai mult ma deluzioneaza cei care le acorda atata atentie! Lipsa de subiecte! In loc sa faca ceva mai bun cu timpul lor, urmareasc viata celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ex-silentio- Hmm, nu stiu cat e vorba de bani neaparat. Mai degraba de frustrare.

    @Amaya- Da, probabil e si in natura lor. E clar ca daca un om va vorbi de rau pe cineva de fata cu tine, te va vorbi si pe tine de fata cu altii.

    @Mihai Baboi- Exactly my point! Tot tu pici prost.

    @Andrei Bogdan- Pai, fara inflorituri viata "e" pustiu :))

    @Midsummer- Din pacate, toate astea fac parte din viata de zi cu zi, cred ca tuturor ni s-au intamplat intr-o mai mica sau mai mare masura. Slava Domnului, nu la TV :D

    RăspundețiȘtergere
  8. O întrebare cu bunsimț ai adresat tu aici. Mă crezi că niciodată n-am vorbit de rău pe fostele mele prietene?

    RăspundețiȘtergere
  9. Chestia asta mi se pare o chestie de autoaparare in fata rusinii. Desi nu stiu de cand a devenit o relatie egala cu rusinea sau mai rau, despartirea egala cu rusinea.
    In fine. Cu siguranta am auzit lucruri foarte aiurea intre oameni care s-au despartit si ma intreb acum :)), oare suntem mai rai cand suntem tineri sau asa se intampla si pe la 40-45 de ani?

    RăspundețiȘtergere
  10. Deloc, deloc... n-am de ce. Dacă era ceva rău înseamnă ca asta m-a determinat să renunț la relație, dar e ceva ce mă privește. Oricum, cu ce te-ar încânta pe tine să știi (ca amica mea) că fosta mea mănâncă ciorba cu furculița? (e un exemplu doar pentru a amplifica intrebarea mea)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bullshith, la fel si chestia cu "ramanem prieteni..". O relatie terminata, tre sa fie terminata, nu telenovela! Nu-ti mai place? Pa! Restul, e vedetism...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce te faci totuși dacă la sfârșitul relației descoperi niște lucruri mai puțin plăcute? De exemplu că și-a tras-o cu tot cartierul. Nu e atunci de așteptat să se arunce cu noroi? Pe lângă asta, despărțirea aia poate fi cauzată de picătura ce a umplut paharul și atunci toate rahaturile pe care le răbdai cu stoicism/romantism înainte, te vor enerva la culme acum.

    Eu n-am procedat vreodată așa, însă pe de altă parte nici nu m-am încurcat cu panaramele de care mai aud pe la alții. În plus nici nu prea îmi place să arunc cu noroi și încerc pe cât posibil să văd partea bună a oamenilor. Dacă unii sau unele sunt jigodii, asta e, merg mai departe precum Johnnie Walker :-)

    @MidSuMmEr NiGhT's DrEaM: ce e atât de rău în a spăla rufele în public atâta timp cât ele sunt autentice adică nu se spun minciuni?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cristian- E rau sa speli rufele in public, pentru ca, in primul rand, iti faci rau tie insuti. Eu una nu as umbla cu cineva care arunca rahat in fosta, pentru ca, cine stie, as putea urma eu, nu??

    RăspundețiȘtergere
  14. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere