luni, 27 septembrie 2010

Două scurte despre emigrare

O întâmplare super-haioasă


Cât de mult vor românii să lucreze în străinătate?

6 comentarii:

 1. Eu nu stiu cum a plecat ala in Germania fara sa stie germana sau cel putin engleza. Era putin inconstient, banuiesc. Nu te duci in alta tara fara sa stii ca te poti baza pe cineva sa te ajute sau daca te duci singur macar sa ai o metoda de a vorbi cu oamenii aia. Doamne, pe ce lume traaaaim!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Deci nu e nevoie de jermana ca cu franceza e dajuns sa te descurci in lumea intreaga. Ce nu ie de ajuns jeomapel marean et eo e le prezident?? Io crec ca da.

  RăspundețiȘtergere
 3. In prima poza.... se vorbea clar despre limba gimnastica ;)
  In a2a... vad clar un "exemplu de om muncitor"....
  in rest... no comment! Ma amuza comentariile "chibitilor" de pe margine... gen Ioana sau nea` Marean...
  Ioana.... acum muuuulti, dar muuuulti ani.... oamenii isi luau "traista`n batz" si plecau... fara sa se planga sau sa analizeze si mai ales: FARA SA SE BAZEZE PE CINEVA! Daca toti s-ar baza pe cineva... am face Romania intradevar o tara frumoasa: NELOCUITA!
  Pe nea Marean.... mi-as dori sa il "vad" cu frantzuza lui.... undeva prin Budapesta sau prin Berlin ;) sa nu mai pomenesc de italieni care au avut noroc de invazia imigrantilor de au inceput si ei sa "parleasca" engleza intr-un procent foarte mic.
  Ioana... in ziua de azi.... nici nu trebuie sa intrebi unde e gara din moment ce ai in buzunar OVI Maps... tehnologia ne scuteste de multe lucruri. Eu am patit-o in gara din Berlin... sa nu primesc nici o informatie de la biroul de informatii! Nemtii sunt nationalisti rau tare si chiar daca stiu engleza NU iti vorbesc! Faza e ca m-am descurcat datorita TEHNOLOGIEI, exista in ditamai gara pe toate 3 nivelele anumite aparate cu screentouch care te "dumiresc" cum sta treaba.Asa ca... decat sa (te citez) "stii ca te poti baza pe cineva" mai bine inveti sa te bazezi pe TINE!

  RăspundețiȘtergere
 4. @Ioana- Sansele de a vorbi in engleza cu nemtii, cel putin pe strada, sunt aproape nule. Cred ca insul din primul print screen s-a gandit doar sa-si incerce norocul, o fi fost disperat, naiba stie...In Germania nu te poti angaja fara permis de munca, tare greu de obtinut daca nu ai pe nimeni acolo sa te ajute.

  @Nimeni- Mi se pare tare ciudat ca nu au putut sa te ajute la biroul de informatii. Nu m-am gandit ca e chiar asa...

  @Marean- Cu multi bani publici la tine te descurci oriunde :))

  RăspundețiȘtergere