sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Aşa... Să vă povestesc despre prostia mea

Să expunem datele problemei:

-După o perioadă destul de lungă de căutări găseşti un job fain, eşti înconjurat de oameni de calitate, care îţi acordă tot felul de facilităţi precum un laptop frumuşel şi un telefon performant, lucruri de care eu n-am beneficiat până acum. La jobul anterior, deşi dădeam zilnic cel puţin 10 telefoane pentru documentare, nu aveam telefon de serviciu, totul venind pe factura mea personală, pe care tot eu o achitam integral. Bine, la fel ca benzina. Cât despre aparatul foto, tot al meu. Ah, aparatul...

-Într-o seară decizi să ajuţi un prieten şi mergi cu el la Cora Pantelimon, unde intri 15 minute, timp în care cumperi o baterie de maşină. Tu, tută paranoică de felul tău, zici să asculţi de cei care îţi tot spun să te relaxezi, că nu se fură chiar ca-n codru cum crezi tu. Ce dracu’, stai doar 10 minute în magazin, poţi lăsa bunurile în maşină.

-Când te întorci, vezi că a dispărut din maşină atât laptopul dalb cu măr muşcat, cât şi aparatul foto personal, partener de nădejde la atâtea articole şi reportaje, dar şi călătorii memorabile. Totul sub camere, lumini, paznici şi o turmă de taximetrişti care se aflau în zonă. Nici până acum n-am primit vreun semn de la Poliţia noastră cea de toate zilele, cum că ar fi prins pe cineva. Ba chiar mi-au zis de la început că şansele sunt aproape nule.

Deci, cât de prost poţi să fii să faci aşa o greşeală la doar câteva săptămâni de la angajare?!? Foooarte prost! Eu una n-am mai auzit de aşa idioţenie! Şi da, deja am început să mă împac cu prostia mea, să mă obişnuiesc cu ea, ba chiar parcă am intrat în rutina aceea specifică relaţiilor de lungă durată.

Prostia mea e ca o inimă care zvâcneşte constant, dar nu în piept, ci în creier.

33 de comentarii:

  1. #mno chillout, now! Cum zici ca dadusi peste un job fain, cu oameni de calitate, sunt convins ca te vei trezi (destul de repede) cu un alt laptop si (poate) cu un alt aparat foto - ce-i drept, asta n-o sa mai fie propriu si personal - ca sa-ti continui treaba asa cum trebe.

    cat despre furaciunea in sine, asta o sa-ti fie invatare de minte (suna comunist, nu?) si data viitoare indesi portbagaju' asa cum se cuvine :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat! Oriunde ai merge nu e bine sa lasi obiecte de valoare in masina LA VEDERE. Ce e ciudat e faptul ca degeaba sunt camere de luat vederi, paznici si lumini daca oricum hotii umbla nestingherit. Cred ca cineva nu-si face corect treaba, ma refer cineva in afara de hot!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alin- Nu e vorba de un nou laptop si nici de paguba in sine, ci de faptul ca m-am simtit oribil cand i-am anuntat, precum cel mai prost din curtea scolii :))

    @Vasiauvi- Nu erau la vedere, ci inghesuite pe sub scaunul din fata. Oricum, lamentarile sunt tardive..

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, sigur nu esti nici prima si nici ultima careia i se intampla asa ceva. Inteleg starea de spirit, dar cred ca si ei au inteles situatia.

    Oricum (vorba aia, alta, comunista :)), faptul e deja implinit, asa ca n-ai ce-i face.

    RăspundețiȘtergere
  5. sorry ca sar de fund in sus, Politia nu-i obligata sa gaseasca hotul ! Politia, ca institutie, desfasoara activitati care, uneori, duc la prinderea hotilor. de fapt si de drept, societatea comerciala care administreaza parcarea e total responsabila de furturile care se intampla in parcarea EI !

    RăspundețiȘtergere
  6. @capca1- N-am zis ca-i obligata, ci doar ca mi-au spus clar ca se intampla rar sa-i prinda.

    Cei de la Cora sunt cumva "smecheri", au disclaimer cu "Nu suntem responsabili pentru bunurile din masinile parcate" sau ceva de genul.. Chiar nu stiu legslatia in domeniu..

    RăspundețiȘtergere
  7. daca era laptop "TOSHIBA" stiu ca astia-s pot monitoriza aparatele oriunde in lume...ceva in genul GPS-ului.
    laptopurile se vand usor pe piata neagra si aparatele foto la fel, de aceea e extrem de greu sa-i prinzi pe cei de fura. ai avut un ghinion mare, imi pare rau !

    RăspundețiȘtergere
  8. @capca1- Nu ghinion a fost, nici neatentie, ci prostie! Nu trebuia sa le las acolo.
    Nu stiam de faza cu Toshiba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat!
    Mai sunt si altii patiti.
    In nu's ce an, cred ca 2008, am fost la Bucuresti la concertul cu Snoop Dogg. Am castigat biletele la Pro FM si a trebuit sa merg la Pro TV sa le ridic. Am intrat, am stat 15 minute cred si cand m-am intors la masina ... su(r)priza emisiunii ... portiera era deschisa. Lipsa detector de radar, lipsa ACTE! Belea cu Bucurestenii!
    Fi si tu mai atenta! Mult succes in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Pharaon- De obicei sunt mai mult decat atenta, a fost nevoie sa las garda jos doar o data si s-a intamplat "nefacuta". Multumesc pentru incurajari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Noua ne-au spart geamul masinii noaptea pentru ca in geam era suportul de la gps (care pe vremea aceea era de fapt telefonul meu cu soft iGo). Evident telefonul era in casa - insa hotul n-a stiut. A deschis torpedoul si cum era gol a plecat si el fara prada. Insa noi am alergat a doua zi la politie, apoi a trebuit sa mergem la service si tot asa. Si da, am auzit alarma dar la ce folos.

    Concluzia? Clar nu se lasa nimic in masina la vedere, cel putin nu in anumite orase - in Apuseni asta vara ne mai uitam masina deschisa - dar nu a fost nici macar o incercare de a verifica ce e in ea...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Loredana- Asa a uitat si sotul meu in masina portofelul pe scaunul din dreapta si geamul deschis de tot intreaga noapte si n-a furat nimeni nimic :)) Asta in conditiile in care masina era tot prin Pantelimon. Cine are noroc, are :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Vezi partea buna a lucrurilor - De acum incolo sigur nu ti se mai intampla asta pentru ca nu o sa mai fi neatenta inca odata

    RăspundețiȘtergere
  14. @Andrei MGS- Si asta-i adevarat! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai incercat sa contactezi serviciul de paza al magazinului, poate au inregistrat ceva camerele lor de supraveghere...

    RăspundețiȘtergere
  16. Am cerut, dar este nevoie de adresa din partea Politiei pentru a putea fi vizualizate casetele, asa ca o sa mai dureze. Eu am depus si plangere, am facut tot ce puteam. Acum astept.

    RăspundețiȘtergere
  17. 1. Sa n-astepti ca Politia sa gaseasca vinovatul. NICIODATA. De doua ori mi-au spart hotii masina si, de fiecare data, poltistii de la furturi auto mi-au zis ca nu-i nici o sansa sa gaseasca pe cineva responsabil. So, fuck the police!
    2. Mie mi-au spart masina in centrul Focsaniului si, spre parerea mea de rau (si bucuria elevilor), au furat o geanta plina cu lucrari de control si manuale. Cred ca planuiau sa-si schimbe locul de munca cu unul la Paris...
    3. Nu dau vina pe altcineva decat pe mine pentru momentele de prostie lucie de care am dat dovada, cand am lasat cine stie ce la vedere, in masina.
    4. Capca1, bineinteles ca Politia nu e obligata sa gaseasca hotul, ea e obligata sa doarma ca proasta-n post. Da', ma rog, ce-i obligata Politia, in cazul asta, cand eu am depus o plangere? Nu cumva sa o solutioneze?! Si cum poate solutiona o plangere de felul asta, daca nu prinzand pe faptas, care, de cele mai multe ori, e responsabil si pentru alte furturi si, implicit, pentru alte plangeri?? Raspunde tu, ca eu nu-s asa detupat referitor la felul in care isi face treaba (sau trebuie sa-si faca treaba) Politia, rogu-te!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Gabriel Chelaru:
    repet, Politia nu este obligata sa prinda hotul! politistii desfasoara activitati care pot duce, sau nu, la prinderea autorilor unei infractiuni.nu e vina lor ca nu-l prind!
    ce, tu esti vinovat ca nu toti elevii tai inteleg ce le predai, tu, la ore ?!
    pe urma, parcarea nu este asigurata ,cu paza, de catre politie...parcarea este in administrarea unei societati, care are ,EA, aceasta obligatie.
    Politia nu trebuie sa fie peste tot...nu poate si nici nu-i treaba ei sa-ti pazeasca tie, mie, altora, masina!ai semnat , cumva, vreun contract cu vreo unitate de politie, sa te pazeasca? daca da, esti pacalit, Legea 333/2003 interzice Politiei, ca institutie, de-aia o scrsei cu majuscule, sa desfasoare activitati de paza.
    paza, intr-o localitate, cade in sarcina Primariei, de exemplu, Politia Comunitara, iti zice ceva?...nu a politiei...Politia asigura interventia in caz de scandaluri si alte necazuri, nu desfasoara activitati de paza!
    nu sunt cinic, nici impertinent...nici o politie din lume nu prinde absolut toti hotii!
    nu e vina mea ca cineva lasa chestii "lucioase"la vedere, obiecte ce pot fi sustrase relativ usor !
    ne-ntoarcem pe vremea lu' ceasca, cand militianul stia de toate...nu cred ca vrei asta !
    altfel, din partea-mi, tot respectul !

    RăspundețiȘtergere
  19. @iulia:
    este o mare vrajeala, daca imaginile sunt ale politiei, de ce ar mai trebui adresa ca sa le vada ?!
    imaginile sunt ale firmei care pazeste, sau ar trebui, parcarea. ei pot sa vada, singuri, fara nici o adresa, cine a furat. asta daca sistemul lor de supraveghere chiar functioneaza!
    trebuie sa intelegem odata, pentru totdeauna, ca nu putem face paratraznet din politie, pentru orice: nu curge apa calda, politia!...se sparge un geam, politia!...acu' multi ani, am optat pentru un stat democrat, nu un stat politienesc!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Capca1, te faci ca nu intelegi ce-am zis eu. Eu am intrebat care este rolul Politiei, in cazul unei plangeri referitoare la un furt. Nu cumva, prin activitati specifice, sa faca totul pentru a rezolva aceasta plangere, in cazul nostru sa prinda hotul, care, asa cum am zis, este cu siguranta responsabil si pentru alte furturi? Daca nu, atunci imi pare ca Jandarmeria este de ajuns!
    In cazul in care exista elevi care nu pricep, datoria mea imi cere sa fac in asa fel incat sa priceapa, sa muncesc diferentiat cu ei, sa-i aduc, atat cat e posibil, la un nivel de invatare a materiei care sa le permita sa promoveze anul scolar. In cazul unui hot care nu a fost prins (si a carui identitate nu este cunoscuta), dar pentru care exista plangeri, care este datoria Politiei?
    Ai dreptate, insa, cand zici ca nu e de datoria Politiei sa-mi pazeasca mie bunurile, mai ales daca eu sunt cu capul in traista. Respectele mele.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ esti ultimul om cu care as vrea sa ma cert si nici nu cred ca o sa ajungem sa ne certam, e doar un schimb de idei...de-aia am si spus ca nu vreau sa fiu ironic, in raspunsul meu.
    dar, asculta-ma si-ai sa-mi dai dreptate, sper!!!...
    sunt reclamatii in care, din varii motive, pe care le banuiesti si tu, nu se poate prinde hotul...asa zisele si stiutele A.N-uri...
    politistii fac ceea ce le da voie legea... dar nu reusesc sa prinda hotul...lucrarea se trece in evidenta cu A.N., se raporteaza la Parchet si atat...este strict legal...
    acuma sincer, cazul Iuliei este clar de competenta firmei de paza care asigura paza la acel Mall...de-aia societatile care au ca obiect de activitate paza si-au primit autorizatia.
    este clar vina acelei societati...este mult mai usor sa tii ordine in parcarea ta decat sa aglomerezi o unitate de politie cu plangeri...
    pe urma, auzi ineptie...este sistemul lor de supraveghere ,dar ,TREBUIE AUTORIZATIA POLITIEI sa se uite pe imagini, sa vada cine a cotrobait in masina Iuliei...este aberant si scandalos!!!
    mai scandalos decat faptul ca, un biet politist de la judiciar, claseaza o plangere la AN-uri...

    RăspundețiȘtergere
  22. @Capca1, nu e o cearta, nicidecum :). E doar un schimb de replici, cu un om care lucreaza in domeniu si care cunoaste mult mai multe decat un neofit ca mine.
    Ei, uite, la partea asta cu A.N.-ul voiam eu sa ajungi! Din pacate, pentru ca-s prea putini oameni la munca (si nu in birouri), ori poate ca-s incompetenti, ori pentru ca a crescut numarul de hoti, cazurile astea cu A.N. is din ce in ce mai multe. (La fel ca si cazurile de semianalfabeti, daca nu analfabeti de-a binelea!)
    In cazult Iuliei, atata vreme cat nu iese hotul singurel la vedere, slabe sanse sa se rezolve ceva... Dar, Iulia, greseala principala (si cea mai mare) e a ta, asa cum ai recunoscut!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Gabriel Chelaru:
    nereusitele, in orice domaniu, sunt un summum de situatii nefavorabile si de actiuni nefericite...ai dreptate, nu toti politistii au chemare pentru aceasta profesie , sau, aia, putinii, care muncesc cu adevarat, sunt, realmente, sufocati de numarul mare de lucrari...
    pe urma, mai e blandetea legii, care nu condamna hotul prins, atat de greu!
    mai e superficialitatea celor care ar trebui sa-si faca treaba, neglijenta noastra si alte si alte cauze!
    nu descoperim noi vreo America, desi ar fi bine, mi-as lua cetatenie acolo si as face tot ceea ce tine de mine sa uit de rrom(-ania).
    sa ai o noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere
  24. @capca- Si politistul mi-a spus ca trebuie sa faca ei adresa pentru a vedea casetele, eu m-am dus la cei de la Cora la 5 minute dupa incident si nu s-a putut face nimic. Iar paznici erau cu duiumul in parcare, dar degeaba..

    @Gabriel- Ai dreptate, cel putin privind numarul celor din birouri. Cad am intrat la sectia arondata zonei erau acolo cel putin 20 de oameni care spuneau glume si beau cafea. Si era ora 22.00. Poate daca ar fi patrulat nitel, lucrurile stateau altfel. Nu in cazul meu neaparat.

    RăspundețiȘtergere
  25. poi de aia facea politia adresa, ca nu sunt imaginile ei! trebuie sa acceseze bazele de date ale altei societati, activitate ce nu se poate face fara acordul societatii care le detine, intelegi shpilul ?

    RăspundețiȘtergere
  26. @capca- Am scris asta pt ca tu spuneai mai sus de absurditatea faptului ca trebuie autorizatia politiei pentru a putea vedea imaginile.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ai fost doar naivă! Data viitoare aminteşte-ţi că locuieşti în Românica !

    RăspundețiȘtergere
  28. În plus fii plină de speranţa : Ai păţit acest necaz în oraşul în care sălăjluieşte îl mai apt dintre poliţişti, cel care nu-i beţiv saunenorocit ( pentru că-i vede pe alţii ) aşa că mă aştept ca el, poliţistul poliţiştilor să prindă hoţii !

    RăspundețiȘtergere
  29. @omulvaly- Nu stiu despre cine vorbesti.. Care-i cel mai apt dintre politisti?

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga mea.. in Bucuresti, de fapt in toata Romania, trebuie sa ai grija chiar si de chilotii de pe tine, pentru ca oricine te poate opri pe strada si te obliga sa i-i dai, sub diferite amenintari. Tot furt se numeste si asta. Asa ca sa nu te mai mire alte cazuri. Romania e tara tuturor posibilitatilor!

    RăspundețiȘtergere
  31. E mare şi tare, fapt pt. care mă tem să-i dau numele, dar poate-ţi dă el hoţii !

    RăspundețiȘtergere
  32. @Delia- Conform statisticilor, suntem printre cele mai sigure tari din Europa. Nu in sensul ca nu se fura, dar ca nu se da si in cap :)

    @omulvaly- Bine, nu vreau sa-ti fac probleme :))

    RăspundețiȘtergere
  33. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere