sâmbătă, 5 martie 2011

Eutanasiaţi-mă, numai să nu muncesc!

Ştire halucinantă pe Realitatea. Un şomer vrea să fie eutanasiat pentru că a depus, atenţie!, 30 de CV-uri şi nu şi-a găsit loc de muncă. Ştiu prea bine cum e să cauţi loc de muncă şi cererile tale să rămână undeva în neant. Dar Doamne iartă-mă, te-ai gândit măi nene să schimbi puţin macazul, să te reprofilezi sau să-ţi cauţi slubă în alt oraş, altă ţară? Nuuu, stai, depui câteva CV-uri şi dacă nu-ţi iese, mori.

Nici nu vreau să mă gândesc cum se comportă un astfel de om atunci când se duce la interviu, pentru că e clar că e genul care preferă să aştepte bani din cer, dovadă cererile pentru pensionare anticipată, ajutor etc. Prea mulţi oameni vin la interviuri şi când aud că au de muncă şi nu vorbesc despre stat peste program, abuzuri şi alte lucruri de genul ăsta, zic din start nu. Eu, dacă aş fi angajator şi îmi vine unul la interviu care a încercat pe toate căile să obţină bani fără să muncească, l-aş respinge de la bun început, asta ignorând labilitatea sa psihică.

Cum ar fi dacă toţi tinerii care au plecat afară ar fi rămas să mulgă vaca în sat?!? Câte ştiri de genul ăsta am fi avut? Cunosc mulţi oameni de vârste înaintate care pleacă afară să muncească şi nu stau să se vaite pe la televizor. Şi până la urmă cine naiba angajează din milă?!? Omule, doar tu eşti dator să faci ceva pentru tine! Nu-ţi convine, schimbă ceva! Nu merge la tine în sat, orăşel, mergi mai departe... Orgoliul de a nu şterge pe cineva la fund păleşte în faţa foametei pe care o clamezi. Hai să privim mai departe de pătrăţelul în care ne aflăm!

P.S.- Nu vreau să fiu înţeleasă greşit, nu e firesc să nu fie suficiente locuri de muncă în oraşele mai mici, lucru de care m-am lovit şi eu lunile trecute, dar dacă nu vrei să mergi mai departe, încetează să te vaiţi după 30 de CV-uri depuse.

Viaţa e o luptă! Ascute-ţi sabia şi dă-i înainte! Când lupţi cu ochelarii de cal pe faţă, eşti victimă sigură.

7 comentarii:

  1. mey, eu am inteles ca omu ala se vaita ca nu-l mai angajeaza nimeni la varsta lui. so, what ? sunt altii, fie la inceput de drum (20 ani) fie chiar pe la o varsta medie (45 ani) care nu dramatizeaza atat, dar accepta si joburi/munci mai putin conforme cu ce si-ar dori. acel om, imi pare unul care a muncit ceva ani la viata lui, incat ar putea primi o pensie, eventual diminuata, conform anilor/vechimii acumulate. in acest caz, mi s-a parut ca massmedia a fortat mediatizarea acestui caz, doar din senzationalul avertizarii omului : eutanasierea ! probabil, nu i-ar strica, un control medical detaliat !

    RăspundețiȘtergere
  2. @Patrickdan- Scrie in articol ca nu poate lua pensie ca nu a cotizat destul, lucru din care inteleg ca s-a angajat pe undeva pe la 30 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  3. io cred ca tindem sa devenim un popor de asistati!!! sau, la asta tanjeste majoritatea !

    RăspundețiȘtergere
  4. @capca1- Eh, acum sincer vorbind, cui nu i-ar placea sa frece menta pe banii altora o viata intreaga? Dar cum asta nu-i prea posibil, mai tre' sa si muncim. Daca ne-am sinucide toti cand am da de probleme, cum ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  5. sa dea dumnezeu sa ajungi la 62 de ani si sa fii somera, si apoi mai discutam.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim- Daca ajungi la 62 de ani si pana la varsta asta nu ai strans nimic, incat ajungi sa traiesti doar din salariu, e cumva vina ta, nu?

    Oicum, multumesc pentru urare! Ma afecteaza peste masura, mai ales venind din partea unui "curajos" ca tine, care nici macar nu-si poate da numele :))

    RăspundețiȘtergere
  7. La varsta lui e mult mai greu sa-ti gasesti de munca. Logica ta e de apreciat,dar nu trebuie sa invinuiesti persoana in cauza. Omul respectiv se apropia de pensinoare si nu cred ca un angajator ar avea nevoie de forta de munca care bate spre pensionare.

    RăspundețiȘtergere