miercuri, 12 august 2009

Grecia, cu bune si rele

Intr-un sfarsit, am putut si eu sa admir apa aceea albastra de care tot auzeam pe la TV si pe care o tot vedeam in poze despre care ajunsesem sa cred ca sunt prelucrate in Photoshop. Am ales ca destinatie insula Zakyntos. Peisajele pe care mi-a fost dat sa le vad probabil ca nu-mi vor parasi culoarele mintii ani de zile de acum incolo. Marea si cerul se uneau intr-un albastru perfect, impecabil, spart doar de stancile grizonate care brazdau pe ici, pe colo infinitul. Plimbarile cu barcuta, tavernele inconjurate de ape si arbori, plajele cochete si drumul intortocheat printre stancile impodobite cu verdeata au creat un tablou perfect. Pacat ca si aici isi face loc marlania si nesimtirea turistilor si pe alocuri si a personalului responsabil de servicii.

Puncte bune ale Greciei: autostrazile luminate si soselele aproape impecabile chiar si in partile indepartate ale insulei, peisajele care-ti taie fara drept de apel rasuflarea, limpezimea si culoarea incredibila a apei, casutele mediteraneene mangaiate de soare, pline de flori colorate si serenitatea si buna dispozitie de pe chipul locuitorilor. Puncte slabe: pet-urile de care nu am scapat nici pe unele plaje si nici pe drum in mai toate popasurile, bacsisul bagat pe gat fie prin paine si unt, fie prin adaugarea la nota (1 euro de persoana pentru o gustare de doar cativa euro e cam mult), faptul ca unii chelneri intarzie sa aduca nota sau comanda fie chiar si la bauturi si nu in ultimul rand toaletele din restaurante, majoritatea duhnind de la cativa metri de intrare. Dintre obiectivele turistice nu ratati plimbarile la plaja Shipwreck (din poza din postarea trecuta) si la Blue Caves si nici un mic ocol prin Meteora. Nu o sa va para rau.


La plaja Shipwreck



La o plaja cu apa sulfuroasa



Blue Caves



Un albastru infinit

7 comentarii:

  1. servus...
    chiar un albastru superb... pica atit de bine pe griul zilelor astora.
    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ai venit la home, sweet home... ai avut un dor de plaiurile vrancene in tot acest timp? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. azur, albastru sau turquoaz, habar n-am ! dar, e superba apa aceea !
    alaturi de bucataria traditionala, casutele vopsite-n alb si peisajele deosebite !

    o tara bine-cuvantata de zei ce-si valorifica trecutul si prezentul. Daca mai adaugam si Athos-ul vedem si bogatia spirituala !

    departe de gropile lu' Bacinski, cateii maidanezi ori dezamagirile tinerilor din Romania de azi...

    RăspundețiȘtergere
  4. @mirolara- hmmm, deloc! Mai ales pt ca am fost inconjurata de prieteni pe care nu i-am mai vazut de mult! Pt mine nu e asa importanta locatia, ci oamenii de langa mine
    @Patrick- sincer sa spun, ma asteptam la ceva mai mult la servire si amabilitate. Oricum s-a meritat pt peisajele astea de vis

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun venit inapoi! Acum, ca ti-ai incarcat bateriile alaturi de sot si prieteni, treci la treaba ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @dan- Cam gata cu timpul liber, de maine incep treaba! Totusi, puteai sa nu-mi reamintesti :D

    RăspundețiȘtergere