luni, 12 octombrie 2009

Vecina din Iad

Mereu cu ochii in patru, mereu preocupata de „bunastarea” vecinilor de scara si hotarata sa faca dreptate cu orice pret. Atat timp cat ea se afla permanent in spatele vizorului, si-a jurat ca nimeni nu va ridica tonul, nimeni nu va rade in hohote si nimeni nu se va simti bine in scara ei! Ii simti mirosul intepator si acru de la trei metri; te ghideaza la iesirea din scara, si datorita parfumului sau inconfundabil stii ca se afla la locul sau de veghe, vizorul. Si nu, nu poti alerga vesel pe scara, caci usa se deschide instantaneu, iar un tipat strident, ca de disc zgariat te intampina duios, insotit de o privire taioasa in care citesti imediat „Ce dracu’ te bucuri atat fetito?”. Stie tot despre fetele „usuratice” care aduc mereu baieti in apartament, vecina de la 2 care are amant si „aia tineri care abia s-au mutat si indraznesc sa renoveze apartamentul in miezul zilei”. Dar cand, bre? Noaptea?!? Uff, dar poate pe mine chiar nu ma intereseaza viata privata a vecinilor si iti dau "Buna ziua" doar din politete si nu pentru a barfi impreuna. Baietii de la supermarketuri care impart pliante sunt fugariti, porcaiti si dati afara din bloc. Iar eu nu stiu cum naiba am indraznit sa imi pun aer conditionat, SPECIAL pentru a-i strica florile sau sa parchez masina in fata blocului SPECIAL pentru a-i bloca iesirea. Sunt eu oare singura condamnata sa convietuiasca impreuna cu astfel de specimene?

7 comentarii:

  1. De cand merg pe jos la scoala, intalnesc zilnic, in fata unui bloc, o baba care sta pe-un scaun (da, pe un scaun adus special pentru asta) toata ziua si priveste trecatorii si pe cei care intra in scara.
    P.S.: pe scara mea, in locul babei tale, am un mosneag. Si ma intreb: nu-i cumva de plictiseala? Sau e o ramasita a taranului mutat la bloc, dar obisnuit cu statul pe banca de la poarta?

    RăspundețiȘtergere
  2. @BDV, eu cred ca e vorba doar de lipsa de ocupatie. Bunicii mei, care stau la tara, au de munca toata ziua asa ca barfa nu e o optiune. In plus, se spala zilnic, chiar daca nu sunt oraseni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit in club! Ma "bucur" sa stiu ca nu sunt singurul care are probleme de acest fel. Mai avem putin si scapam de exemplarele acestea. Doar nu-s nemuritori...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate nu este singurl caz de spionaj intern.... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Povestea mea, desi cred ca am mai spus-o dar nu aici, nu are prea mare legatura cu genul ala de spioni. ea incepe acum 3 ani cand m-am mutat in blocul unde stau si acum si cand o babuta ne-a intampinat cu mama sa inchideti usa ca a zis la televizor ca vin trei hoti din strainatate.

    Mi-am zis...de, ce sa-i faci. cu toate stirile astea, cine stie ce a inteles babuta si i-am dat aprobator din cap.

    De atunci insa, in fiecare zi cand ma intalnesc cu babuta aud aceiasi fraza mama sa inchideti ca vin trei hoti din strainatate

    aaa?!?

    RăspundețiȘtergere
  6. @alibus- da, faina treaba!Poate intr-o zi chiar vor veni hotii. Atunci sa te tii!

    RăspundețiȘtergere