marți, 29 decembrie 2009

Anul viitor mi-l dedic mie

Pentru inceput, in noul an as dori sa schimb cate ceva la mine, incepand cu firea mea haotica, pe care as vrea s-o mai temperez un pic. Vreau sa fac 1000 de lucruri si nu imi iese niciunul. Ma agit, ma consum pentru un obiectiv, pentru a o da cu bata in balta la final. Am tendinta de a face din tantar armasar, de a despica firul in patru si de a nu lua niciodata lucrurile cat atare. In schimb, le supun unei riguroase analize, o analiza inutila, care-mi consuma timp si energie pretioasa. In plus, nu pot niciodata sa ma concentrez asupra unui singur lucru; imi vin in minte alte 200 si iarasi pierd timp. Cat despre haosul in intelesul sau propriu, aici chiar e dezastru, casa mea arata ca dupa razboi. Asa ca in noul an imi propun sa fac mai des curatenie, atat in capul meu, cat si in jur. Apoi, mi-am propus cateva obiective de avut in vedere, dar asta abia dupa ce ma „limpezesc”. Vreau sa citesc mai mult, sa scriu mai des pe blog, sa gatesc mai des (pentru ca ador sa gatesc si n-am mai facut-o de saptamani bune), vreau din primavara sa ma apuc de dansuri si sa incep un proiect personal, care sper ca se va concretiza in vara. Aa, si vreau sa-mi iau toate examenele, pentru ca, daca nu stiati, sunt din nou studenta, si mi-am propus sa invat cat mai mult. Si bineinteles, imi propun sa fac articole cat mai interesante, lucru pentru care am nevoie de mai mult timp, dar in acest sens am inceput deja sa iau masuri. Pe scurt, in 2010 imi propun sa am grija de sufletul meu, de implinirea mea personala si profesionala, fara a-mi lasa latura pesimista sa intervina prea mult. Si cum mai toata lumea ma intreaba de copii, ma simt nevoita sa dau un raspuns scurt. E timp pentru toate!

17 comentarii:

  1. 1. Tefal.
    2. Un aspirator cu apa.
    3. Sa vezi cat e de munca la dansuri...
    4. Ceilalti ani cui i-ai dedicat?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Checked
    2. Checked
    3. Stiu, sper sa fie asa
    4. Nu m-am gandit asa departe; daca fac macar jumatate din ce mi-am propus anul asta, ma gandesc si la urmatorii :) Am uitat sa spun ca vreau sa ma mut si in casa noua. Mai mare, deci mai multa curatenie de facut. Uof!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Iulia, faptul ca esti o persoana care e preocupa pentru 200 de lucruri odata si ca iti trec prin minte alte 200 nu e un lucru rau. Daca nu ai fi tot ce esti acum, nu ai mai fi Iulia. Ai fi...nu stiu cine dar nu ma intereseaza. Cat despre anul nou, sa-ti aduca tot ce iti doresti!!!Sa fie un an implinit care sa te faca sa te simti implinita!Tu sa fii ok si cu moralul ridicat, ca restul vine de la sine.Ne vedem la anu'!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristina-Multumesc mult, un an cat mai bun si tie. Eu totusi sper sa fac putina ordine in capsorul meu, ca asa alerg dupa vise si nu se concretizeaza nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bafta!
    Asteptam retrospectiva lui 2010 la anul ca sa vedem ce s-a indeplinit si ce nu . :)

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Perhonen- Mersi! Si tie iti doresc un an plin de succese.

    RăspundețiȘtergere
  7. presimt ca anul 2010 va fi numai bun pentru a ne indeplini toate dorintele pierdute prin 2009

    RăspundețiȘtergere
  8. hmmm...ce de dorinte...sper sa-ti iasa tot ce ti-ai propus!!! bafta si noroc! si ...la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. @22minutes- Sa speram ca asa va fi! La multi ani!
    @mirolara- Stiu ca-s multe, sper ca macar o buna parte sa se indeplineasca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ia mai lasa schimbarile. Ca iti vine bine asa cum esti :) Pesimismul doar, daca e, trebe dat jos, in rest... Un pic de fire haotica da sarea si piperul:)
    La multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  11. @- Gabriela, multumesc la fel! Mi-as dori sa mai temperez firea asta haotica profesional vorbind, in rest, asa-s eu :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Te-ai schimbat fata de cum obisnuiai sa fii?Daca nu,nu te chinui sa o faci!Sunt convins ca sotul tau te iubeste asa cum te-a cunoscut.Asa,haotica,cum spui ca esti.Eu iti doresc sa fii multumita de tine la sfarsitul lui 2010. Asta include si nasterea unui sufletel care va va schimba in bine mai mult decat credeti!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dan- de ce toata lumea ma intreaba de copii?!? Eu chiar nu ma simt pregatita, vorbesc foarte serios! Iar in ceea ce-l priveste pe sotul meu, deseori ma intreb cum de ma mai suporta, la cat sunt de "ametita". Dar si eu il iubesc in mare parte si pentru defectele lui ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Odata ce ti-ai pus pirostriile,asta e intrebarea care primeaza.:)) Si pe mine m-au exasperat unii cu astfel de intrebari...

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dan- Deci de-asta intrebi, acum e randul tau :))

    RăspundețiȘtergere