marți, 1 decembrie 2009

Popa, rezervat pentru virgini

Am sa povestesc aici cateva lucruri despre o lectie interactiva la care am participat acum vreo saptamana. Tema discutiei cu liceenii era avortul. La dezbatere au venit un popa si un psiholog. Daca psihologul a vorbit elegant despre instabilitatea relatiilor dintre adolescenti, efemeritatea sentimentelor si curiozitatea tinereasca, preotul a facut furori printre tineri(la modul negativ). Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu militez pentru o viata sexuala inceputa de la 10 ani, dar sa le spui unor tineri ca este pacat sa se protejeze mi se pare de o incultura si o inconstienta crasa. Redau mai jos cateva idei, si astept pareri. Poate nu judec eu limpede, daca mi s-a parut deplasat:

“Inca dinainte de a ne naste, suntem predispusi desfraului. Asta pentru ca parintii nostri s-au masturbat!”(WTF?!?)

“Un baiat si o fata nu ar trebui sa ramana niciodata singuri intr-o incapere. Aici nu vorbim despre avort, ci de faptul ca nu trebuie sa ajungem acolo. Vad in ochii multora ca deja ati ajuns in acest punct, si acest lucru ma intristeaza foarte tare”(si au urmat sfaturi in legatura cu importanta abstinentei, nicidecum legate de masuri de protectie)

“Metodele de contraceptie sunt un mare pacat, sexualitatea este doar pentru a procrea! M-am certat cu multi doctori pe tema asta! Desfraul poate fi si in casnicie, daca sotii nu au relatii care sa aiba ca scop procreerea”(probabil am sa putrezesc in iad)

10 comentarii:

  1. Sigur era preot?:))Cum sa frate sa vorbeste ca preot despre masturbare sau despre pacatul contraceptiei...apoi sunt adolescenti care si-au inceput viata sexuala de la 13 ani...sa nu se protejeze ca sa procreeze?no way...cred ca era un psihopat...sa ma ierte Doamne Doamne...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur era preot?:))Cum frate sa vorbesti ca preot despre masturbare sau despre pacatul contraceptiei...apoi sunt adolescenti care si-au inceput viata sexuala de la 13 ani...sa nu se protejeze ca sa procreeze?no way...cred ca era un psihopat...sa ma ierte Doamne Doamne...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu era deloc psihopat; din cate am inteles cam asa le vorbesc toti adolescentilor, si ce este si mai grav si oamenilor casatoriti. Si apoi se intreaba femeile "credincioase" de ce le pleaca barbatii prin alte parti...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nici acum la 100 de ani de la revolutie, nu se vorbeste despre sex in Ro ca si despre ceva normal...inca este un subiect tabu, si culmea nu numai pentru batrani! Te miri atunci ca se intampla ce se intampla...ca suntem asa incuiati, se arunca cu rahat in homosexuali, s.a.m.d...

    RăspundețiȘtergere
  5. Oamenii de genul asta n-au nici un Dumnezeu...parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. @alibus- din pacate, mai toti cei care reprezinta biserica au parerea asta, sau, ma rog, asa ii indeamna pe tineri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te rog frumos sa raspunzi invitatiei de pe BdV, daca o consideri, bineinteles, necesara. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. @BdV- O sa incerc sa-ti trimit o parere coerenta maine, pentru ca, dupa cum am spus, este cea mai nefericita combinatie de candidati in turul II. Sincer, inca imi cantaresc argumentele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant, am tinut si eu ore de educatie sanitara anul asta, culmea tot pe tema avortului cu Societatea Studentilor In Medicina din Bucuresti.
    Si mai culmea ca atitudinea preotului la noi o avea tocmai profesoare de psihologie...Trist dar adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Becks- Niciodata nu mi-am imaginat ca un psiholog poate gandi asa!! Si apoi te intrebi de ce suntem asa de inapoiati!
    P.S.- interesant nickname!

    RăspundețiȘtergere