vineri, 16 aprilie 2010

Daca-ti pute, spala-te! Nu sta cu nasul pe sus!

Cum mi-am mai revenit din leneveala, azi am sa scriu despre cea mai nenorocita boala care ataca din ce in ce mai multi oameni. Ea se numeste Aroganta si este neagra, hidoasa si pute a hoit. Suna cam dur, nu-i asa? Ei bine, nu am gasit o alta modalitate de exprimare a supararii pe care mi-o provoaca oamenii subjugati stapanei Aroganta. Sa nu va temeti cumva ca nu ii recunoasteti adeptii mergand pe strada, sunt chiar usor de depistat. Si odata depistati, este absolut necesar sa va indepartati pentru ca arogantii va pot provoca stari extrem de neplacute precum greata, suparare si ocazional puteti avea chiar stari de voma.

Arogantii sunt oamenii care nu privesc inainte, ci doar in sus, ridicand usor nasucul spre ceruri. De ce au aceasta pozitie dubioasa? De multe ori se intampla, spun unii specialisti, din cauza igienei precare din zona de jos a corpului, care ii face sa adopte aceasta postura. Alti cercetatori opineaza ca ar fi vorba despre un defect din nastere, sau doar o atitudine proprie perioadei de imperechere, pentru ca reprezentantii speciei sa se recunoasca intre ei. Se spune ca este o regula clara in regnul arogantilor: Niciodata, dar niciodata, un arogant nu trebuie sa se imperecheze cu o femela sau un mascul din specia modestilor, intrucat risca sa se contamineze!

Cercetatorii britanici spun ca, dupa decenii de analiza atenta a speciei, au observat ca multi aroganti au ochelari Versace sau D&G si frigiderul scos din priza. De asemenea, frecventeaza cluburi speciale, unde rar pot fi observati modesti rataciti, si impart o sticla de apa plata. Printre trasaturile caracteristice speciei se mai numara o culoare morcovie si par ars la femele, o umflatura suspecta in zona bazinului la masculi, iar in timpul deplasarii prin habitatul urban, arogantii scot zgomote similare maimutelor. Arogantii se deplaseaza rareori pe jos, si in ciuda faptului ca impart locuinta de mici dimensiuni cu toti stramosii speciei, nu renunta la mijloacele de transport nemtesti, mai batrane decat ai lor bunici. Insa ce conteaza calitatea, daca arogantii trebuie sa pastreze aparentele? Si bineinteles, nasul pe sus, cand, daca este adevarat ce spun specialistii, ar putea pur si simplu sa se spele.

8 comentarii:

  1. bree, cin'te-a suparat in halul asta ,de ataci bietele vietuitoare???!!!lasa-i in plata Domnului, zau daca merita sa te supere toate primatele...
    e frumos afara, vine week-end-ul....inspira adanc si spune-ti "viata e frumoasa"!!!
    uite ce-ti propun, tie si prin intermediul blogului tau, tuturor celor care te citesc: hai sa vorbim, o saptamana, numai despre lucrurile frumoase...da-i dreaq de tigani care fac nunti cu elicoptere, care fac chilambale in cimitir, da-i dreaq de becalieni, borceni sau mai stiu eu ce inavutiti peste noapte, de pipitze rasuflate, care au bataturi in gura de la atata supt...
    pe cuvant, iulia, de ce tre' sa ne consumam noi pentru ei?! crezi ca, in ochii lor miopi, conteaza parera noastra, conteaza, in general pentru ei, bunul simt?
    aiurea!!!
    si atunci ce facem, ne strigam neputinta? nu, hai sa-i ignoram, pentru ca chiar avem si locuri si lucruri frumoase despre care sa(ne)povestim!
    parerea mea! si nu, nu o fac pe moralistul, dar zau daca nu e pacat sa ne ofticam noi pentru golania altora!
    week end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. @capca1- Ma mai enervez si eu, ce sa fac?!? Si tocmai am scris despre lucrurile care imi plac, am mai schimbat registrul, prea se umpluse pagina de dulcegarii :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eşti sigură că ce descrii tu se numeşte aroganţă?

    ... şi nu frustrare?

    RăspundețiȘtergere
  4. "că ce" face parte din ideea comment-ului :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Ea se numeste Aroganta si este neagra, hidoasa si pute a hoit." - :))) dur, da de unde?

    Eu scriam că "uneori viaţa prin exemplarele ei lipsite de bun simţ pute ca un cadavru uitat din diverse motive la suprafaţa pământului, pentru a ne umple pe noi de muşte şi duhoare" :))).

    Cum ţi-am spus, cred că semănăm destul de mult în felul în care gândim, doar că ne "manifestăm" diferit.

    Iulia draga mea...sunt specimene care merită cu adevărat să le dai "Ignore", pentru că există peste tot şi se hănesc din nervii celor care îi observă!

    RăspundețiȘtergere
  6. @arrowsmaker- Eu cred ca aceste doua trasaturi se confunda deseori. Mai cred ca aroganta insasi se naste din frustrari.

    @Lady Allia- De mult am cam eliminat specimenele de acest fel din cercul apropiatilor mei. Ce ma supara e ca sunt foarte multi in jur. Ii intalnesti peste tot!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, iulia, asta era şi ideea...

    Şi, din păcate, deşi nu îmi face nicio plăcere... trebuie să recunosc că aveţi dreptate voi,prin ce spuneţi în postul acesta...

    E adevărat că mai există şi (puţine, ce-i drept :) ) altfel de specimene.

    Dar... aveţi dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da...şi mă tem că au rata de înmulţire mai ceva decât a gândacilor de bucătărie, iar asta din lipsă de educaţie şi a "îmbogăţirii naturii" cu nesimţire.

    În felul în care decurge imbecilizarea populaţiei la nivel educaţional, vom fi înconjuraţi de alde becali peste tot.

    De mine nu îmi fac griji că am imunitate la ei, dar mă gândesc cum să i-o creez şi fiicei mele :).

    RăspundețiȘtergere