duminică, 18 aprilie 2010

Pui scaldat in unt si vin, cu taitei de orez


Nu am crezut vreodata ca ma va intreba lumea de ce nu mai postez retete. Chiar nu mi-am imaginat ca ar fi prea multe persoane interesate. Si daca lumea o cere, am sa continui sa postez cele mai deosebite mancaruri pe care le gatesc. Saptamana asta pot sa ma laud cu puiul inmuiat in vin si unt, cu taitei lati de orez. Nu e mare filosofie nici reteta asta.

Aveti nevoie de piept de pui, care se taie in bucati mici si se lasa la frigider cam jumatate de ora in vin. Daca aveti la indemana, e bine sa adaugati si sos de soia. Puteti pune orice condimente va sunt pe plac. Dupa ce aromele au patruns in pui, il aruncati in tigaia fierbinte, unsa cu un strop de ulei, pana se perpeleste si prinde o nuanta aurie. Apoi aruncati fasii de morcov si ceapa verde peste el si il lasati sa se scalde in sosul din legume. Cand mai scade, adaugati si ciupercile, iar dupa ce se inmoaie si ele, atunci adaugati ingredientul minune, chintesenta mancarurilor dumnezeiesti si dusmanul cel mai aprig al taliei de viespe: untul.

Cat se imbina toate aromele de la pui si legume, intr-un bol amenstecati o lingura de bulion, o rosie tocata, alaturi de piper, sare si ardei iute sau chili. Turnati si acest amestec in tigaie, iar dupa ce fierbe adaugati doi catei pisati de usturoi si gata amestecul! Garnitura este foarte usor de facut, mai ales ca gasiti in comert acest fel de taitei. Tot ce trebuie sa faceti este sa-i lasati 5, 6 minute in apa fierbinte, cam atat. Pofta buna si spor la mancat si gatit!

9 comentarii:

  1. yamyy !
    si tu esti cu ciupercile si verdeata :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @PatrickDan- Sunt innebunita dupa ciuperci!! As putea manca zilnic sub toate formele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti recomand un Rapsod de la Rotenberg. (se gaseste in Carrefour;) )

    RăspundețiȘtergere
  4. @alibus- Mersi de recomandare, doar ca eu rareori cumpar vin. Ma bucur de cel natural, facut de ai mei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si cel de pe raft este "natural". Sigur exista si exceptii, dar nu despre astea vorbim.

    In realitate, multa lume se fereste de vinul imbuteliat folosid aceasta explicatie cand, de fapt, vinul natural (sa zicem ca nu e cazul celui de care zici tu al carui provenienta o cunosti) este mai periculos decat cel imbuteliat.

    Cel mai adesea lumea aminteste de sulfitii din vin (care sunt dealtfel mentionati pe orice eticheta) si care are rolul de a opri dezvoltarea de micro-organisme, este un bun antiseptic si antioxidant. Primejdiile astea nu stau intodeauna departe de vinul 'natural'.

    ...si nu, nu incurajez consumul de bere :).

    RăspundețiȘtergere
  6. @alibus- Am citit, de exemplu, despre vinurile de la Vincon ca sunt "aranjate" intr-o revista de specialitate acum ceva timp si am anumite reticente referitor la vinul de pe raft. Oricum, eu pur si simplu il prefer pe al meu. Ceva gen reclama aia veche la Snagov :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Iulia...ajung să cred că eşti femeia completă!
    Frumoasă, inteligentă, o gospodină desăvârşită...:).
    Arată pur şi simplu apetisant!

    Şi eu iubesc legumele, fructele, carnea slabă...doar Cătălin al meu spune că "nu este legumă mai bună decât porcul" :))) şi, vreau nu vreau bag carnea în meniu mai des. Se pare că şi Gărgăriţa mea iubeşte leguma lui taică-său!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lady Allia- O gospodina desavarsita in niciun caz nu sunt, pentru ca nu imi place curatenia. De fapt, o detest. Cat despre celelalte trasaturi, nu pot decat sa-ti multumesc pt. complimente.

    Sa stii ca si mie imi place carnea de porc si cred ca e cea mai buna leguma :) Din pacate, nu prea pot sa o consum zilnic, pentru ca probabil m-as imbolnavi. Eh, de fapt, mie imi place mancarea in general.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hehe, ne asemănăm :) din ce în ce mai mult, în afara faptului că eu am o obsesie pentru curăţenie :D.

    Eu mor să gătesc, dar de abia aştept şi să mănânc :)).

    RăspundețiȘtergere