marți, 27 aprilie 2010

Pumnul de buna dizpozitie

Am decis sa incep saptamana asta cu un zambet maaaare pe chip si pana acum am reusit sa nu ma las doborata de ce e in jurul meu, desi, daca as gandi in dulcele meu stil total pesimist, m-as da cu capul de un zid. Ce ma bucura e ca am reusit sa nu ma mai gandesc aproape deloc la fumat, desi intr-un moment tensionat am gasit un pachet de tigari intr-o geanta. Nici macar un gand razlet de a fuma nu mi-a brazdat creierul de fumatoare de un deceniu. Asa ca, macar in aceasta saptamana, sunt mandra de mine si daca tot ce s-a petrecut pana acum nu m-a doborat, ei bine, inseamna ca de acum incolo chiar nu am motive de depresii, lamentari si suferinte in van.

Si peste toate astea, am observat ceva: parca toate lucrurile se asaza si chiar sunt convinsa ca va fi bine. Toata veselia asta se datoreaza unui singur lucru: am realizat ca ma gandeam prea mult la orice. Imi oboseam mintea cu tot felul de framantari, de ganduri negative, de griji, de frustrari. Eram prea preocupata de ceea ce nu fac si ce nu se face, decat de ceea ce pot sa fac si de ce o sa fac candva. Si ce mi-au adus toate framantarile? Un mare nimic, un gol, un vid care s-a instalat pe nesimtite in mine, un spatiu care nu-si avea locul acolo.

Si am facut ce fac de fiecare data cand ma simt un nimic, pentru ca am momente de felul asta. Ma gandesc la toti copiii care nu au ce sa bea, pentru care apa potabila e o minune si nu mancarea, la toti cei care sufera prin spitale de boli incurabile, la cei singuri, nevoiti sa intinda mana la trecatori. Suferinta este atat de multa si de grea in jurul nostru, incat problemele mele par fire scurte, lucioase de iarba, intr-un lan napadit de buruieni. Si azi e tot o zi buna!

10 comentarii:

  1. Sa inteleg ca ai optat pentru o defragmentare a hardului ( a se citi cap,creier). Stii ca am si eu nevoie de o revizie generala?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. @danbrasov- Am facut curatenie de primavara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă vei privi mereu prin prisma aceasta, toate zilele vor fi la fel de frumoase!

    Totuşi...dacă îmi permiţi (fără să vreau să îţi stric ziua...), e mai bine să înveţi să trăieşti frumos cu ceea ce te doare, decât să le ignori! Mai devreme sau mai târziu le vei vedea şi vor fi şi mai multe!

    Ştii, când am început să lucrez ca şi voluntar în spitale, iar mai apoi ca şi blogger care dă mai departe m-am simţit neputincioasă, nevolnică, furioasă, frustrată. Mă durea că nu pot să ajut mai mult, iar apoi...am înţeles!

    Oamenii se împart în două mari categorii: cei care culeg aceste cazuri şi vorbesc despre ele şi cei care ajută cu bani. La o primă privire, categoria a doua este cea mai folositoare, dar adevărul este că nimic nu s-ar materializa dacă nu ar exista prima categorie!

    Tu, Iulia eşti omul cuvântului şi am încrederea că poţi să-l foloseşti cu înţelepciune şi frumuseţe pentru tine şi pentru oamenii care au nevoie de el!
    Într-o zi, vei observa că munca ta este mult mai benefică decât a multora, iar atunci, va conta şi neghina din lan, nu doar grâul sănătos ;).

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lady Allia- Nu imi ignor problemele, doar ca nu le mai acord o atat de mare importanta. Nu de alta, dar faptul ca ma gandesc constant la ele nu le rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte bine ca ai inceput saptamana optimista, dar nu uita ca undeva te vei intalni din nou cu aceleasi probleme nerezolvate(nu vreau sa-ti stric ziua sau saptamana dar incerc sa fiu realista).Totusi eu mereu am fost de parere ca trebuie sa traiesti clipa deci atata timp cat vei fi incontinuare cu picioarele pe pamant continua cu starea de veselie ca-ti va face foooarte bine(stiu eu ce zic:D).Si ai spus mai sus ca nu-ti ignori problemele deci e foarte bine deoarece vei incerca cu siguranta sa le rezolvi,dar fara a te gandi prea mult la ele.

    PS:La mine au exista momente cand gandeam prea mult asupra unei chestiuni si parca rezultatul era mai degraba esecul, iar cand am inceput sa nu ma mai stresez atat de mult a rasarit soarele si pe strada mea:D

    RăspundețiȘtergere
  6. abordarea optimista a oricarei probleme nu garanteaza rezolvarea ei cu succes, dar te impiedica sa ai regrete! si , stii ceva? e tare bine sa mai iei viata asa cum vine ea...e cald afara, e multa lumina care ma ajuta sa vad lucrurile frumoase care ma inconjoara, uite, nu vreau sa vad nimic altceva!
    sa ai parte de cat mai multe saptamani de astea! si eu la fel!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Iulia felicitari pentru gandurile astea pozitive si pentru ca ai reusit sa te lasi de fumat :*

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=0S-xjql_pE8&a=HjrWSPs4lq8&playnext_from=ML

    am mai recomandat asta in cursul acestei zile...
    unora le-a facut bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate ca abordarea optimista a problemei nu o rezolva dar, cu siguranta ca simtindu-te mai bine, o vei privi altfel. Stii ca de multe ori gravitatea unei probleme nu consta decat in atitudinea pe care o ai in fata ei. De aceea, felicitari!!! Sa ai multe zile bune, pline de optimism, pentru ca guri de apa rece vei avea multe si pentru ca relele fac parte din viata, oricat ai spune. Si ele au un scop.
    Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  10. @MB- Nu, multumesc!
    @Cristina- Pana acum a fost bine, parca si problemele s-au mai imputinat :)

    RăspundețiȘtergere