marți, 7 septembrie 2010

Una scurtă cu scârbă

Ieri stăteam pur şi simplu în maşină şi apare o tanti la vreo 50 de ani:

- Dă-mi şi mie 50 de bani.
- Tanti, n-am! Mai sunt şi şomeră.
- Eii, n-ai tu 50 de bani....
-Nu vă dau, lăsaţi-mă în pace.

Şi tot stătea la geam cu mâna întinsă refuzând să plece. Aşa că am ridicat şi eu tonul.
- Nu am bani să vă dau, vă rog să plecaţi!

La care tanti:
- Ia mai du-te tu dracului, fă zgârcito!!

P.S.-Îi rog pe cei miloşi să se abţină de la comentarii lacrimogene. Niciodată n-am să mai dau bani la cerşetori. Am dat până ce un olog care se târa pe jos s-a ridicat în picioare şi s-a urcat relaxat în tramvai.

24 de comentarii:

  1. In principiu nimeni nu ar trebui sa ofere bani cersetorilor pentru ca in 99% din cazuri nu-i ajuti cu nimic. Ii vor irosi pe tigari, droguri, alcool sau ii vor da altora. Si din pacat sunt multi, din ce in ce mai multi pe strazile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii care e paradoxul marketingului? Cele mai vechi meserii sunt cersatoria si prostitutia - prima se datoreaza ofertei, iar a doua cererii. Ambele meserii sunt blamate, dar nu pot fi eradicate.

    p.s. exista in Focsani o ... doamna - isi face veacul pe langa ce a mai ramas din primul cuptor de aur - impreuna cu care repet aceeasi sceneta de fiecare data cand ne intalnim: ea cere, eu zic ca nu, ea insista, eu ridic tonul, ea injura, eu trec mai departe

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andrei- Da, mai ales in vremurile astea se inmultesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tudor- Cred ca e aceeasi, tot la Cuptorul de Aur eram :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor si Iulia, voi va puneti mintea la "sontoroaga "? Bine ca nu v-a scuipat ca asa abisnuieste ! NU DAU BANI LA CERSETORI, dar mai ofer o paine sau ceva de mancare eugenii, biscuiti etc. Mi s-a intamplat sa vina la mine un batran de vreo 65 ani care mi-a cersit o paine. i-am spus ca nu am , dar el mi-a replicat sa-i dau bani ca-si cumpara el. eram grabit , dar m-a induiasat atat de mult ca m-am dus la primul magazin, am luat o paine , m-am intors la batran si plin de multumire ca am putut ajuta un om i-am dat-o acestuia. batranul a luat-o si mi-a spus : Dar punga nu-mi dai ????? Am ramas mut, am plecat fara sa-mi multumeasca si abia apoi mi-am dat seama ca el ar fi vrut nu punga, ci sa-i bani sa-si cumpere el punga !!!! Mai dati bani, voi, milostivilor !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Omulvaly- Nu e aia care scuipa, aia e o babuta cu batic. Asta e mai "tinerica" si tunsa scurt. Tare faza cu painea :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Vorba lu omulvaly, decat sa dau bani mai bine le dau o paine. In rest nu-i bag in seama, ii si gonesc daca insista.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am un exemplu perfect cu o cersetoare care cerea bani pentru un antibiotic, ca avea maseaua umflata si murea de durere. Dupa ce i-am spus ca o ajut cand ma intorc ( mai ales ca aveam farmacia aproape ), am mers de am luat si pentru ea niste antibiotice mai ieftine.

    Cand i le-am dat, a scuipat bomboana pe care o tinea pe post de masea umflata si m-a facut zgarcit si al dreaq.

    Mai spune ceva ! :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. acuma,se naste intrebarea existentiala: de ce stateai tu in masina ?! si, daca tu stateai in masina, soarele a rasarit de la est si Siretul curge in Dunare, de ce n-ai datara si tu 50 de bani lu' tanti aia ?!!!
    zgarcito!!!
    buei, nu ma injura, invat de-o saptamana , cu spume invat! invatatura, e caz demonstrat, cauzeaza la creere!



    PS.eu dau bani, cand vreau, cui am chef, in mod aleatoriu. nu-mi pasa ca banii vor fi luati de un tigan burtos, chel de ras in cap, cu lant de aur la gat si cu tatuaj cu litere chinezesti pe mana stanga si cinci puncte deasupra incheieturii destului mare...un tigan care, dupa ce va trece si va lua banii de la toti nenorocitii aia aruncati pe strada, isi va urca curul intr-um mertan ultimul tip, si va trage de tzatze o blonda platinata, plina de silicon ca un tub de la magazinul de "Instalatii sanitare", care se va uita plictisita, prin geamul lasat, la o fata, care sta intr-un matizache, pe geamul careia aproape a intrat peste ea, o cersetoare, care-i cere fetii din masina ,50 de bani !
    sa nu ma intrebati daca eu sunt tiganul, ca va pot spune ca-s blonda, sau, mai rau, mercedesul! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Serginho- Si da, mai apoi te trezesti cu painea in cap :))

    @danbrasov- Super!! Asa-ti trebuie daca nu ii dai bani.

    @capca1- Bine ca nu esti curul tiganului sau tata blondei=))

    RăspundețiȘtergere
  11. culmea e ca-s mai urat decat un cur de tzigan. hei, stii ceva, poate mi-am descoperit personalitatea, si nu mai am angoase legate de treaba asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. @capca1- Haidi bre, iar iti dai singur cu paru' in cap? Cand pui o poza a ta pe blog?

    RăspundețiȘtergere
  13. http://life.hotnews.ro/stiri-fun-7069888-clipul-zilei-cersetorul-iphone.htm?cfadac=

    acum nu stiu daca este "facatura" sau e real filmuletul.

    La cate o batranica dinaia as mai da cate un ban, dar sunt multi care ar putea sa culeaga un porumb si sa ia 50 lei pe zi si mancare.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Alin- Stiu si eu filmuletul si cred ca e pe bune. Aaa, nici nu mai vorbim de cei care refuza sa munceasca la cules, desi n-au nicio calificare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Unii cersetori sunt culmea tare, dar mai sunt care si merita.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie asta imi place:

    http://www.html4.com/mime/jpg/Will_code_HTML_for_food.jpg

    :)

    La mine la tara sunt o gramada care traiesc din ajutorul social si din alocatia copiilor, dar cand se duce bunicamia la ei sa ii ia la o munca agricola cu 50 lei pe zi, 2 mese,si ceva bautura (eu nu castig atat intr-o zi), toti gasesc cate o scuza sa nu munceasca.

    Statul e de vina ca i-a invatat lenesi:

    http://www.incont.ro/job-uri/cel-mai-mare-ajutor-social-din-romania-peste-5-000-de-lei-lunar.html

    De foame nu moare nimeni,tatii ar trebui sa munceasca in loc sa bea sa stea acasa si sa trimita copii la cersit.

    Femeia care isi duce veacul pe langa cuptorul de aur am auzit ca are o casa frumusica printr-o comuna alaturat, chiar si boschetarul ala slab care cica manca pisici are o casa si o familie la Obrejita.

    RăspundețiȘtergere
  17. trebuie intotdeauna facuta distinctia intre tiganii care cersesc si batranii amarati care cersesc....exista foarte multi batrani care se bucura si ii vezi cum zambesc cand le oferi ceva...
    a doua categorie, cersetorii - tigani, sunt cei care te injura, te scuipa si chiar ar fi in stare sa-ti traga un pumn daca nu le dai ceva, in majoritatea cazurilor, bani...greseala o facem noi, cei care am oferit sau oferim in continuare bani acestor persoane

    RăspundețiȘtergere
  18. @bogdan- Pai tanti asta nu era tiganca, ci o batranica de altfel simpatica. Nu trebuie sa crezi in nimeni. Cand stateam la Bucuresti, in fiecare dimineata un taxi il aducea pe un batranel schiop la cersit in Piata Universitatii. Seara il lua.

    RăspundețiȘtergere
  19. Fă zgârcito! =))
    Bună asta, eu propun sa-ti schimbi numele blogului în 'fă, zgârcita', de asemenea si numele de pe twitter si facebook. :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu mai dau bani la cersetori de mult timp. E greseala oamenilor ca dau bani, pentru ca ii incurajeaza si mai mult sa cerseasca. Mi-am amintit de o faza ce mi-a povestit fratele meu. Era intr-o statie de metrou din Bucuresti, si a venit unu' sa ii ceara bani. Na, el le mai da, desi i-am spus ca greseste. I-a dat 1 leu si bineinteles ca ala nu era multumit. Tot stand acolo asteptand metroul, si cersetorul pe langa el, la un moment dat apare un prieten al cersetorului, si ii spune astuia: "Auzi ba, n-ai sa-mi schimbi o bancnota de 1 milion?", iar asta scoate ditamai teancu' de bancnote de 1 milion si nu numai. Frate'miu a ramas stupefiat in acel moment.
    Concluziile le trageti singuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. @Delia- Numai in comentariile din postarea asta am citit despre atatea cazuri de inselatorie, incat m-am convins ca am avut dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am citit o provocare : capca1 sa-si posteze o fotografie cu "uratenia " !!! Oare se va intampla ??? Iulia, tu ai ridicat provocare , tu sa insistyi, eu ma sperii repede :D !

    RăspundețiȘtergere