luni, 18 iulie 2011

Un alt fel de rasism. Al meu

Nu trece zi de la Dumnezeu să nu auzi o înjurătură la adresa ţiganilor. Putori, hoţi, needucaţi, cerşetori, peşti, mizerabili, „fătători” de copii pe bandă rulantă etc. Nu voi nega “calităţile” ce le sunt atribuite zi de zi, căci nu sunt deloc false, asta desigur generalizând. Dar oamenii ăştia TRĂIESC! Pentru ei nu există ziua de mâine, griji, buget, cheltuieli şi venituri, ci doar CLIPA!

Câţi dintre noi am putea face o mare petrecere, să cheltuim tot ce avem, asta doar pentru o seară de desfrâu? Câte dintre noi, doamnelor, am desface picioarele fără să ne gândim că dacă nu ne protejăm ne alegem cu un boţ de carne care trebuie întreţinut, educat, iubit, alintat, umplut de daruri scumpe doar pentru a-l vedea zâmbind? Câţi dintre noi i-am spune celui din faţă ceea ce credem cu adevărat, cu riscul de a ne alege cu un machiaj străveziu? Câţi dintre noi luăm atitudine când ne simţim neîndreptăţiţi, preferând în schimb să ne înghiţim frustrările doar să evităm scandalul? Câţi dintre noi ar sări la bătaie pentru a apăra un simplu necunoscut? Vă spun eu, puţini… Printre ceaune, lângă foc, prăfuiţi pe tălpi şi cu plete unsuroase, oamenii ăştia sunt FERICIŢI!

În altă ordine de idei, mentalitatea conform căreia toţi am fi la fel, toate rasele, e cât se poate de falsă, de o ipocrizie stupidă. Noi românii nu vom fi niciodată ca nemţii, nu vom munci de drag, nu vom pune la ciorap, nu vom menţine niciodată curăţenia nici în casă, nici pe străzi. Nu vom fi niciodată de o inteligenţă sclipitoare ca asiaticii şi nici la fel de răbdători ca ei. Puneţi voi românul să culeagă orezul fir cu fir! În schimb, avem alte calităţi care ne scot în faţă.

Punerea în aceeaşi oală a tuturor naţiilor e o imbecilitate, diferenţele fiind evidente, diferenţe care trebuie îmbrăţişate şi înţelese, nu ascunse sub perdeaua discursurilor demagogice. La un moment dat a fost făcută publică şi lista pe continente a IQ-urilor, care a fost exact aşa cum ne aşteptam. Din diverse motive a fost ulterior ascunsă opiniei publice, pentru a nu genera rasism. Fiecare rasă are calităţi şi defecte în egală măsură. Unii compensează lenea prin prietenie, alţii inteligenţa prin hărnicie şi tot aşa.Nu suntem toţi la fel! A crede asta e la fel de nociv cu a sublinia doar defectele unei rase şi a înfiinţa “tabere de reeducare”.

Text scris pentru Vechi moravuri

10 comentarii:

  1. Normal ca sunt fericiti. Vorba parazitului..."Daca eram un pic mai prost eram fericit". Sincer iti zic, ce bine ar fi de ar trai absolut toti in afara granitelor tarii noastre:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că demult nu am citit un articol cu mai multă substanţă ca şi acesta.
    Ai dreptate Iulia...Fiecare etnie îşi are calităţile şi defectele sale şi fiecare compensează sau balansează defectele şi calităţile prin ceva anume.

    Eu cred că aceste gândiri rasiste nu vor dispărea niciodată definitiv, deoarece mulţi oameni se consideră superiori inclusiv propriei rase sau naţii, dar, ar fi foarte indicat ca părinţii şi şcoala să dezvolte copiilor încă de mici cultul faţă de aproape - indiferent de etnie sau rasă. Apropo de asta, eu am multe cunoştinţe de etnie romă. Chiar şi prieteni. Subliniez că ştiu noţiunea de prietenie, solidaritate şi ajutor mai bine decât alţii.

    Am să pun o fotografie pe facebook apropo de asta :). Copiii nu cunosc rasism decât dacă sunt educaţi aşa. Ei ştiu să se joace şi să se iubească indiferent de culaorea pielii.

    Mulţumesc Iulia de aceste articol frumos...

    RăspundețiȘtergere
  3. Zicea unu, sincer nu imi aduc aminte cine, ca numai nebunii sunt fericiti! Daca nu a zis nimeni asta, o zic eu! Iar rasismul, e o porcarie prin care ne ascundem neputinta de a fi altfel, si cautam vinovati! Bun textul...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mi- Iti multumesc pentru parerea sincera, chiar daca nu sunt in totalitate de acord, dupa cum se si vede din postare.

    @Sandrina- Mersi frumos pentru aprecieri, esti o draguta! Si da, ai dreptate, totul tine de educatie.

    @Bluemoon- Pana si nebunii au momentele lor de tristete, poate mai multe decat ceilalti. Multumesc pentru vizita, te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chestia asta cu fericirea am constatat-o și eu acum ceva vreme. Cum să nu fie fericiți când cel puțin o parte din ei nu au cu adevărat grija zilei de mâine. De exemplu dacă rămân fără bani, iau pe loc un „împrumut nerambursabil” în vreo piață sau în vreun mijloc de transport în comun. De evacuările din locuințe ocupate abuziv nu mai vorbesc. Amenință că dau foc copiilor sau ceva de genul ăsta și se rezolvă imediat. Aaaa și să nu uit, tradiționalul cerșit de pe stradă sau de la stat.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristian- Imagineaza-ti cum ar fi sa avem macar o saptamana in care sa renuntam la preocuparile materiale, morale, pur si simplu sa nu ne pese. Multi iau pastile pentru asta :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant punctul de vedere, ba chiar vad ca ai pus in slujba articolului experienta ta de viată! Totuşi trebuia sa stabilim , de fapt sa te pronunti si asupra problemei majore : DE CE FAC ATAT DE MULTI COPII CHIAR SI CEI CARE NU AU EI CE MANCA ????

    RăspundețiȘtergere
  8. @omulvaly- E un singur raspuns la intrebarea ta: de placere :))

    RăspundețiȘtergere
  9. http://ladyallia.blogspot.com/2011/07/dincolo-de-cuvinte-culoare-sau-etnie.html

    Pentru că ţi-am promis :)...

    RăspundețiȘtergere
  10. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere