sâmbătă, 13 februarie 2010

Ce fapte bune ai face, daca ai putea?

Stiti ca tot timpul se pune intrebarea „Ce ai face daca ai castiga la LOTO?”. Eu acum vin si intreb, daca ati avea multi bani, ce fapte bune ati face, pentru multumirea sufletului vostru? Eu una as incepe cu amenajarea unui adapost pentru cainii maidanezi, desi nu sunt o mare iubitoare de animale, insa tin atat la siguranta mea, cat si la a celor din jur. Si cred ca hrana nu ar fi o problema, daca ne gandim ca raman tone de mancare din restaurante, care se arunca la ghena. Dar reprezentantii organizatiilor de profil vin doar cu dorinta de a nu fi ucisi, in schimb nu vin cu solutii pentru rezolva problema. Am mai scris eu la un moment dat, m-am saturat de acesti asa-zisi iubitori de animale, care arunca mancarea stricata pe geam la caini, si spun ca dau de mancare la 20 de maidanezi. Dar cand e vorba sa ii ia in casa, nici nu se pune problema! Iar altii care nu fac pe mironositele cu suflet mare, cum sunt ai mei, au ajuns acum sa creasca vreo opt catelusi, fara sa se laude cu asta si fara sa scoata ochii nimanui.

O alta fapta buna pe care as face-o daca as avea posibilitatea, ar fi sa construiesc un azil de batrani, undeva la munte, la aer curat, cu conditii excelente. Asta pentru ca eu insami, cand o sa ma babacesc, nu as vrea sa fiu o povara pentru urmasi, ba chiar as vrea sa-mi petrec batranetile alaturi de oameni de varsta mea, nu prin autobuze la opt dimineata!

7 comentarii:

  1. As ajuta copii cu handicap sau care sufera de boli grave!

    RăspundețiȘtergere
  2. " chiar as vrea sa-mi petrec batracian alaturi de oameni de varsta mea, nu prin autobuze la opt dimineata! " --- :)) Foarte bine punctat. Te inteleg. In anii studentiei petrecuti in Bucuresti, cand mergeam dimineata la facultate, mergeam si cu autobuzul. Ajungeam uneori/de cele mai multe ori sa simt ca explodez de nervi cand vedeam babalaci la 8 dimineata plimbandu-se cu autobuzul. Ce naiba pot face, ce treburi pot avea ei la acea ora??? Stai nene acasa in pat si uita-te la TV, nu ocupa tu un loc aiurea in mijlocul de transport. Si cand ii mai vad cum stramba din nas atunci cand nu le cedezi locul ca sa stea ei jos pe scaun... Pfff. In fine...

    Ce as face cu banii daca as castiga la Loto? Multe. In interes personal, desigur. Si nu numai. De cativa ani, si anume 2, imi doresc sa contruiesc un camin pentru copiii orfani si batrani. Dar pentru asta am nevoie de multi bani, sponsori, etc. Am un plan si poate voi reusi, intr-un final. Pentru ca imi doresc SA AJUT! Consider ca sunt niste persoane neajutorate care pur si simplu au nevoie de noi, de sprijinul nostru. Si cand vad ca magnatii din tara noastra nu contribuie cu nimic... Dar, asa se intampla. Oamenii bogati sunt cei mai avari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca as dispune de o suma impresionanta de bani cu siguranta as incerca sa ajut oamenii care au cu adevarat nevoie si anume pe aceia care lupta cu greutatile vietii , dar nu le pot invinge nu pe cei care ma opresc prin piata si/mi cersesc bani pentru 100 ml de tarie !
    Totusi faptele de caritate le/as incepe cu ajutorarea copiilor cu handicap , apoi cei care au rezultate bune la invatarura desi au situatie materiala precara, dupa care as ajuta batranii!
    Si cum nu o sa castig @de sus@ prea multi bani sunt convins ca acestia se vor termina dupa ce voi ajuta rudele si cunostiintele lasandu/mi neindeplinita dorinta de a-i ajuta pe cei mentionati la inceput !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Midsummer si Valy- Bune idei! Eu una marturisesc faptul ca am o problema, cand vin tipii cu formulare pentru ajutarea micutilor bolnavi. Am auzit de multe escrocherii de genul asta, si mi-e frica sa le mai dau bani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce as face eu...as deschide un centru pentru femeile care,la un moment dat in viata lor,au nevoie de un nou inceput.Pentru cele abuzate de sot,care ar pleca de langa el ,dar n'au unde sa se duca,pentru cele care au un copil si familia le'a intors spatele etc.Si le'as oferi pe langa un adapost,hrana,suport psihologic si ajutor in gasirea uni job sau urmarea unor cursuri care sa le ofere o alta perspectiva.
    Alta fapta buna ar fi construirea unui spital specializat in diagnosticarea,tratarea si ingrijirea bolnavilor de cancer.
    Cam idealiste,imi dau si eu seama.As avea nevoie cred,sa castig de vreo 4-5 ori la loto premiul cel mare.Ceva mai putin idealist si care imi doresc sa devina realitate cu sau fara extraordinar de multi bani ar fi sa adopt un copil...sau poate 3.

    PS:nici eu nu dau bani celor care'mi bat la usa si'mi cer pentru te miri ce.O fi bine,n'o fi,chiar nu stiu dar sunt sceptica dupa ce am auzit diverse povesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. As face multe chestii pt mine si familia mea, clar, nu are rost sa zic ca o sa fac minuni pt altii...Dar as face ceva pt orfelinate, nu le-as da banii ci, as aduce eu ceva ce ar avea nevoie...si la fel ceva pt animale, care iar sunt slabicunea mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Insomniaque- Intr-adevar, in tara noastra, femeile abuzate nu prea au unde sa se duca, sa li se ofere conditii bune si consiliere psihologica. Astfel ca prefera sa se complaca intr-o casnicie toxica, de dragul copiilor si de teama unui nou inceput. Imi este foarte mila de ele.

    RăspundețiȘtergere