joi, 22 aprilie 2010

Hai sa fim marlani! Se poarta!

Cine a mai trecut macar de cateva ori pe aici stie ca nu sunt vreo feminista convinsa, ba chiar ca mi-ar fi placut sa fiu barbat. Dar nu pot sa nu observ ca din zece bloguri de masculi pe care le citesc, cel putin unul are o postare negativa la adresa femeilor. Nu ma deranjeaza opiniile contra, atat timp cat exista niste argumente care stau cat de cat in picioare. Cateodata am impresia ca de dragul traficului, unii isi calca pe principii sau exagereaza in multe locuri. Desigur, daca argumentele sunt slabe, tot exista o portita. Spui ca ai glumit si ca prostii n-au inteles. Ce nu inteleg eu e altceva. Postarile astea care tradeaza minti inguste nu fac altceva decat sa aduca cititori de o calitate indoielnica. Culmea, mai apoi autorii se intreaba de ce sunt injurati.

Ce semeni, aia culegi! N-ai sa gasesti pe un blog pe care se discuta despre filosofie sau poezie comentarii de genul „Ma-ta o suge!”, nu-i asa? Si cazurile astea se intind desigur si la moldoveni, olteni, politisti, ziaristi, preoti, homosexuali, etc. Postarile in care se generalizeaza sunt printre cele mai populare, pentru ca e clar ca vor veni zeci de comentarii care sa te contrazica. Normal ca daca eu scriu ca pamantul e plat, se vor gasi cativa sa comenteze. Oare asta sa fie reteta succesului? Bagam o postare in mare parte aberanta, ii dam o tenta de gluma si asteptam valurile de vizitatori. Nu conteaza ca nu avem dreptate, ca mai bine de jumatate dintre noii cititori sunt agramati si extremisti si ca avem mai multa carne in frigider decat de sarbatori. Pacat ca pe drumul asta spre varful piramidei in trafic se pierd tocmai cei care apreciau postarile muncite, gandite.

10 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apreciez comentariile muncite si nu am de gand sa ma pierd :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia, mai mult decât mârlănia, mai mereu s-a purtat împărţirea lumii în tabere: bărbaţi-femei, proşti-proaste, norocoşi-ghinionişti, inteligenţi-tâmpiţi, etc

    Era la modă pe vremea bunicii e la modă şi acum, iar asta, pentru că este mult mai uşor să iei gunoiul din buzunarul tău şi să îl pui în desaga de pe umerii altora, iar alţii, care se ocupă cu statul pe margine în viaţă să apalude, să facă plecăciunea cu nasul în fundul celor care au aruncat mănuşa şi să se bage în seamă.

    Urâtă ocupaţie pot avea oamenii şi asta deoarece uită că lumea e a oamenilor, iar oamenii nu sunt perfecţi şi greşesc şi nu pentru că sunt femei sau bărbaţi, albi sau negri ci pentru că sunt iremediabil oameni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum combati, vorba lui Caragiale.
    Da, ai mare dreptate sa fii suparata pe marlani, pe mitocani...pe toti cei care arata prin faptele si gesturile lor ca au absentat constiinciosi la educatia celor 7 ani de-acasa, presupunand ca li s-a acordat.
    Cu toate astea, indiferent cat de ofuscati sau suparati ne vom arata, nu prea avem ce sa le facem.E o stare a unora dintre noi si gata!
    Daca va ajuta, uita-te pe happyfish.ro, la "estjmecher".E exact despre ceea ce vorbim acum.
    Scuza-ma ca am sters primul comentariu facut, eram destul de agitat cand l-am postat si ideea era destul de diluata..ma pierdusem in meandrele concretului. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am inteles niciodata care e faza cu traficul si cred ca e discutie care ma depaseste...dar ideea e ca aceeasi reteta care se aplica in ziare /tv/radio se regaseste si in multe din blogurile care au trafic...ca sa zicea asa...SEX si multa prostie, cat mai multe cuvinte vulgare, ca doar aia se cauta!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lady Allia- Si mie imi displace etichetarea asta. Nu cred ca exista prost absolut sau om sa nu greseasca. E chestie de perceptie. O persoana poate sa se simta precum Einstein si sa fie considerat prostut de altii.

    @Capca1- Nu trebuia sa-ti stergi comentariul. Oricum, postarea nu era legata de ce ai scris tu, ci de calitatea indoielnica a unor bloguri si a unor cititori.

    @Marius- Din pacate, tabloidizarea este un fenomen care isi face loc din ce in ce mai mult si pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţi dintre mârlanii ăştia nu sunt mârlani degeaba. Probabil au avut experienţe negative cu femeile pe care le-au întâlnit – doar ştim că nu toate sunt uşă de biserică. Într-adevăr, nu sunt de acord cu generalizările, dar omul e liber să se exprime aşa cum poate. Atât îl ajută intelectul, atât face. Ce ne mai place să criticăm... dar când criticile altora ne ating în puncte sensibile ne revoltăm că ne-au intrat scaieţi în fund. Oare au fugit singuri de pe câmp spre fotolii?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Froze3asic3- Tocmai despre placerea de a critica am vorbit si eu in postare si culmea, pentru asta vad ca ma taxezi. Si eu am avut experiente mai putin placute cu barbatii, dar nu ii umplu de rahat pe blog. Mi se pare interesant ca gasesti mai acceptabila critica nefondata, prin care se generalizeaza, decat critica marlaniei ca trasatura in continua evolutie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Recunosc, e vina mea că m-am exprimat ambiguu. Vroiam să spun că nu sunt de acord cu critica excesivă şi că fiecare dintre noi este liber să se exprime aşa cum vrea. Nu ne obligă nimeni să citim/ascultăm mârlănii. Nu putem schimba oamenii, decât foarte rar şi în foarte mică măsură. Aşa că nu ne foloseşte la aproape nimic să ne lamentăm de situaţia existentă. O generaţie ratată rămâne aşa cum s-a format. Tot ce mai putem face e să ne străduim ca următoarea să fie mai bună, să ne educăm copiii astfel încât să nu ajungă la fel ca specimenele care nu merită să fie numite oameni. Acta non verba!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai un premiu la mine pe blog.Te pup si o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere