duminică, 27 iunie 2010

Dac-aş fi dictator...

Dan Braşov m-a întrebat ce aş face dacă aş conduce România sau mai exact spus, dacă aş avea putere absolută timp de una până la trei luni. Apăi în cazul ăsta aş fi dictator, nu? Moaamă, ce cool! Aşadar...

1.Aş informatiza instituţiile bugetare, unde acest lucru este posibil, iar o parte din personalul care rânjeşte acum în ghişee ar putea fi recalificat pentru a se ocupa de centralizarea datelor.

2.Aş scădea taxele şi impozitele sau le-aş scoate de tot, pentru a încuraja investiţiile străine.(Numai eu am observat că în paradisurile fiscale se trăieşte excepţional?)

3.Aş face parteneriate public-private pentru a îmbunătăţi infrastructura. Aa, şi încă un lucru. Cel care ar obţine lucrarea la licitaţie ar veni cu un preţ normal, ca în alte state europene, nu triplu!

4. Amenda pe nesimţire! Oricei gunoi aruncat pe jos, orice maşină parcată pe pista de biciclete, orice rahat de câine lăsat în parcare, orice flegmă scuipată pe jos, orice grătar făcut în mijlocul pădurii, amendă de cel puţin 1000 de euo sau muncă în folosul comunităţii, supravegheată de bugetarii disponibilizaţi la punctul 1. (Aşa ar fi şi manageri de resurse umane :D)

5. Încurajarea turismului prin programe speciale adresate pensionarilor, copiilor dezavantajaţi şi celor cu cerinţe speciale; modernizarea taberelor şcolare şi transformarea staţiunilor cu băi termale în SPA-uri de şapte stele.

Aş mai fi avut de scris, dar deja e prea mult… Şi dacă asta aş face pentru ţară, vă daţi seama câte aş face pentru mine… Cert e că după încheierea mandatului aş face înconjurul lumii!

Îi invit şi pe Ioana, Alin şi Valy să îşi dea cu părerea. Hmm, dacă mă gândesc mai bine, mi-ar plăcea să se pună în postura asta şi BdV şi Gabriela.

25 de comentarii:

  1. Ca sa faci lucrurile astea nu trebuie sa fii dictator. Trebuie doar sa ai niste colaboratori competenti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @isclavone- Foarte adevarat. Si in afara de competenta este nevoie si de integritate, lucru mai rar intalnit. Cat despre dictatura, eu am formulat asa pentru ca odata cu intrebarea s-a adaugat ca as avea putere absoluta o perioada.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bag picioru`, eu plec din Romania si vin dupa 3 luni :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu poti scadea taxele si impoyitele pentru ca in felu] asta chair ca o sa murim de foame, le poti elimina pe cele stupide insa;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @iulia pai n-as putea sa rezist tentatiei de a vedea ce se intampla in alea 3 luni, timp cat tu dictezi in Romania :))

    Imi si imaginez cocalari murind in chinuri si mafioti umbland cu tunurile in cautarea ta si a celor ce pun in practica regulile tale.

    Acum, daca e sa ma gandesc bine, n-ai vrea sa ne sprijinim in turul 2, in cazul in care unul dintre noi iese din cursa?:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @danbrasov- Cum sa nu? Imi place ca deja te gandesti la aranjamente :))

    RăspundețiȘtergere
  7. iulia presedinte.Ai un vot garantat de la mine cine mai voteaza?

    RăspundețiȘtergere
  8. @bucur- Mersi, mersi. De votat, tata si mama ma voteaza sigur!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa candidezi ca eu te votez cu drag!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Dan Stefan- Eh, greu cu candidatura asta. In plus, n-am nicio sansa in fata lui Dan Brasov :))

    RăspundețiȘtergere
  12. In afara de punctul 4 cred ca po-ti face orice ca si dictator ( bun sau rau se va dovedi pe parcurs, daca ai intentii bune si suna bine nu inseamna ca va avea si rezultatul asteptat).

    Dar la punctul 4 ii cam limitezi omului cele mai simple libertati si nu cred ca va fi foarte fericit ( poti sa il lasi fara nici un ban, dar sa nu ii spui niciodata unde poate sa scuipe el pe jos si unde nu, asta e parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Alin- Mie mi se parea ca fiind cel mai bun punct :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu sustin punctul 4 asa nu ar mai exista atatia nesimtiti ce-si arunca deseurile pe strada...

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine scuza-ma nu am vrut sa iti stric visul tau de dictator de a ii pune in mina pe cei care fac gratare,mananca seminte si asculta manele :P

    Si eu sunt mai "gica contra mereu" deci nu o lua chiar de buna :).

    Oricum astea sunt chestii care deranjeaza pe multa lume. Dar daca omul nu ar avea alte griji mult mai mari poate ar ar mai urca in preocuparile lui cum fie civilizat cu mediul si cu societatea, cum sunt versurile acelea:

    "acuzati poporu ca nu-i civilizat,
    pai cum kkt sa fie,e deprimat cu adevarat se stie,
    cand omu n-are ce sa puna-n farfurie
    cu siguranta-l doare fix in pu*a unde-arunca o hartie"

    RăspundețiȘtergere
  16. deci dictator pt 3 luni ? in primul rand, il arunc in puscarie,domnule, pe Băsescu. apoi,voi confisca averile si le voi impartii...ăăă...poporului,domnule ! voi face tepe in...ăăă...piata constitutiei,domnule ! sa nu-mi zici mie vadim daca...ăăă...adica,anonim...rahat ! iar mi-am dat numele !!

    RăspundețiȘtergere
  17. si io cred ca trebuie incurajat turismul, dar nu cu pensionari si tabere pt copii, de unde nu se castiga nimic consistent. eventual, lor li se pot crea facilitati si reduceri. cred ca trebuie sa ne deschidem catre marii operatori internationali, dar asta dupa ce ne punem la punct infrastructura rutiere si modernizarea aeroporturilor si euro-garilor.
    in privinta amenzilor, de acord : la sange amendati pt ca romanii nu pot fi schimbati decat prin coercitie, prin constrangere !
    f buna observatia cu paradisurile fiscale, as adauga, in continuarea ideii tale, o lege a amnistiei fiscale, prin care cei ce s-au mutat in acele paradisuri sa fie incurajati sa isi aduca banii inapoi in tara, fara vreo penalizare.
    la infrastructura, iarasi bine zis, pe banii conractantului lucrarii care va fi interesat sa execuite lucrarea in timp si la standarde inalte.
    ma opresc aici, voi dezvolta si eu pe blog leapsa primita de la Dan :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Iulia - in privinta unei cariere politice - majoritatea consultantilor politici iti vor spune ceea ce e notoriu : "femeile nu voteaza femei in politica". desi fraza generalizeaza o situatie, numeroase studii si cercetari de piata ne confirma acest fapt - daca ne referim la un vot uninominal, nu la o lista. adaug si eu ca societatea romana e una profund misogina si, prin urmare, daca nu esti o persoana publica cu o notorietate mare, ori daca nu dispui de suficiente fonduri sau sa ai in spate grupuri de interese-presiune care sa te finanteze, nu ai sanse.

    RăspundețiȘtergere
  19. @iulia se pare ca programul tau are mai multi adepti :))

    RăspundețiȘtergere
  20. @Alin- Cand oamenii n-aveau ce pune in farfurie, nu faceau nici mizerie, ca n-aveau cum :P

    @Patrick- Stiu ca orice candidat are nevoie de sustinere puternica, inclusiv financiara, pe care trebuie sa o returneze cumva si nu din buzunarul sau. Asta e problema.

    @danbrasov- Stai linistit, n-auzi ca Patrick confirma ca societatea e profund misogina?

    RăspundețiȘtergere
  21. Te votez cu o singura conditie: sa introduci un curs obligatoriu de limba chineza in scoli.

    Daca ai nevoie de un slogan, iti recomand: Si glontul se plateste

    RăspundețiȘtergere
  22. Interesant este ca in nici unul din cele 4 puncte nu se zice ceva despre OAMENI, colaboratori si libera initiativa intr-un cadru bine organizat. Eu daca as fi "dictator" as strange in jurul meu o suma de oameni de calitate, i-as intreba ce e de facut, apoi i-as lasa sa faca... Asta ar fi singurul punct...

    Adica exact asa cum nu este in Romania de azi si cum sunt construite marile comunitati de succes!

    Emil Onea

    RăspundețiȘtergere
  23. @Emil Onea- Cred ca propunerea dvs ar trebui sa se inteleaga de la sine, dar la noi nu prea se pune accentul pe competenta, stiti asta mult mai bine decat mine. O dovada a acestui lucru sunt banii europeni pe care pur si simplu nu suntem in stare sa-i luam.

    RăspundețiȘtergere