marți, 10 august 2010

Două scurte din offline- pentru că viaţa bate netul

1.Cum stăteam eu ieri liniştită la calculator aud gălăgie mare pe hol, ţipete, urlete, agitaţie mare. Am crezut că a luat ceva foc şi am deschis uşa să văd ce e. Când colo, doi popi urlau tare pe hol “Moliftaaaa, moliftaaaa!”(Cică ar fi o slujbă pt. lăuze- WTF?!?. Nu mai zic că a fost vizat şi un vecin culmea, fără burtă). Cum i-am zărit pe stimabilii urlători ai Domnului, am închis uşa şi am încuiat-o la loc. Când, ce să vezi?? Au început să forţeze clanţa, să bubuie în uşă disperaţi, de am crezut că o dărâmă. Mare criza, mare foamea, da’ oare Ăl de Sus ce crede despre asta?

2.Vinerea trecută se anunţa a fi o zi minunată, plecam la mare după-amiaza, totul bine şi frumos. Până s-a ajuns la şantier, unde nu mai era nici ţipenie de muncitor. Dă-i, caută-i, întreabă prin sat. Şi ei ce făceau? Ce făceau? Erau la POMANĂ!!! Că na’, dacă i-a chemat o femeie sufletistă, ei cum să nu se ducă şi să piardă vinişorul şi fasolica? Mai spre seară, probabil de supărare că au fost chemaţi înapoi la muncă de la superdistracţia în numele mortului necunoscut, unu’ a vrut să plece acasă cu un flex. Explore the ciordeiniăn gardăn!

22 de comentarii:

  1. Da, din păcate preoţii nu mai sunt demult slujitorii Domnului...nu toţi.

    Şi, gestul acelor oameni ne caracterizează ca şi popor. Asta ne place nouă să facem (într-o proprţie îngrijorătoare)...să tragem chiulul, să ne plângem că nu e totul gata la timp, să ne plângem că nu avem salarii mari, să furăm dacă se poate orice pentru că..."ei au şi l ce le-ar folosi unul în plus"...

    Este...trist...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ramona- Da, dar parcă nu te aştepţi şi de la preoţi să fie aşa, mai ales în profesia lor. Că în timpul liber, oricum fac ce vor. Cât despre muncitori, aş putea scrie o carte...

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.poa' nu erau popi, erau ciorditori deghizati! :))
    2. da' tu ce cautai pe santier, de nu lasi oamenii aia sa mearga si ei la pomana, sa socializeze ???!!! si ce esti asa de chitroasa, ce , mureai de-un flex ???!!!

    PS vezi ca la o postare,cea in care ne spuneai ca Dorel a facut tarantele cand l-ai pus sa mature, te-a certat unul, care a spus ca i-ai incalcat fisa postului. acuma e posibil sa te dea ala in judecata, ca nu cred c-ai prevazut in fisa postului modul de actiune al angajatului cand este invitat la pomana.

    RăspundețiȘtergere
  4. @capca1- Popi erau, ca n-au furat pe nimeni.

    Nu m-am dus eu pe santier, sotul, ca trebuia sa-i duca acasa, deh! Faza aiurea e ca si cand le fura, le mai vand si ieftin. Scule de 2000 de lei le vand cu 100 si se imbata :))

    RăspundețiȘtergere
  5. "Scule de 2000 de lei le vand cu 100 si se imbata :)) " - vezi? aici e o şi mai mare problemă. faptul că la noi totul se învârte în jurul sticluţei, a lipsei de educaţie, a lipsei de etică şi...a faptului că mulţi au o părere foarte proastă despre ei şi ceea ce ar putea face. Se auto discreditează...

    Când am decis să scot cartea, majoritatea din jur m-au întâmpinat astfel: "da tu chiar crezi că vei reuşi? tu crezi că sunt oameni care să cumpere cărţi? las-o mai bine baltă, sau vinde-o foarte ieftin!"

    nush, dar eu cred că avem nevoie să ni se spele creierul şi să o luăm de la capăt...să începem de undeva să vedem că se poate...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ramona- Asta am observat si eu in jur, ca toata lumea e descurajata, descumpanita, nu mai are incredere in nimic si in nimeni. Daca incepem sa ne pierdem speranta e grav!

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. ciudat rau, bine ca nu le-ai deschis.
    2. cel mai bun motto: "Explore the ciordeiniăn gardăn!" =))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Serginho- Abia azi mi-au zis vecinii ca da, erau popi pe bune. Nu le-am deschis ca mie nu-mi sunt prea dragi preotii de felul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Explore the ciordeiniăn gardăn!" - buna asta :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Apropo de descurajari, eu una am si inceput! :D Am gasit numai garsoniere la pret de apartamente...in chirie si un ap. cu 3 cam pe Unirii la etj 3 care lasa la 100 eur, e mobilat, utilat, dar cere plata avans si garantie... La asta ma mai gandesc...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ramona- Ai fost sa-l vezi? Ca mie mi se pare cam mic pretul, vezi sa nu dai peste o bazaconie.
    Nu prea e lumea de acord sa primeasca chiriasi fara plata in avans. Noi am facut-o si am luat o teapa de 13 mil la telefonul fix. Au plecat si gata. Sa-i dai in judecata e scump ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. bine ca nu au vrut sa plece acasa cu mortul

    RăspundețiȘtergere
  13. @Alex- In cazul asta ii luau cu ei si pe popii aia de la punctul 1 :))

    RăspundețiȘtergere
  14. fata, fii mandra! muncitorii vostri stiu economie !astia calculeaza uzura si alte alea, de-aia va vand sculele la pret de-un sprit! de vara, vorba sarmalelor reci! nu de la pomana, ci formatia! :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Păi...l-am văzut în poze. E ok. Iulia, eu am stat 1 an de zile într-un ap. cu 3 camere foarte bine aranjat şi am plătit pe lună 350 ron :). Înainte la fel..., dar acolo am luat eu ţeapă. Nici pentru chiriaşii serioşi nu e corectă garanţia Iulia. Eu am dat-o, am plătit mereu chiria în avans, am plătit toate cheltuielile şi când am plecat nu am văzut banii.

    Mie nu prea mi se pare corect să dau bani în avans şi să plătesc şi garanţie. Dau copie după buletin, facem act la notar dacă e cazul, dar nu pot să dau sufletul din mine numai că îmi dă cineva un loc unde stau şi pe care oricum îl plătesc, nu?

    Cred că ar fi corect să fie înţelegere şi compromis de ambele părţi.

    RăspundețiȘtergere
  16. @capca1- Dap, se descurca baietii :)

    @Ramona- Proprietarul nu are de unde sa stie ca o sa fii corecta, asa ca isi ia si el masuri de precautie. Si inca aici e bine, eu la Bucuresti am platit avans trei luni plus o garantie de 1000 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand ceva merge prost in tara trebuiesc construite noi biserici, sau chiar o "Catedrala a Neamului" cu sute de milioane de euro, doar asa putem fi salvati.

    Si totusi parca mai ar trebui sa facem si niste locuinte pentru tineri, dar... dupa.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Andrei- Mai intai mantuirea, apoi restul :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Iulia, de ce chestiile astea se întâmplă doar în România?

    Întreb şi eu asta: dacă nu se plăteşte impozit...se închiriază la negru, de ce nu există şi un dram de compromis? Dacă nu ar fi chiriaş, cel care închiriază şi-ar plăti singur întreţinerea, nu? Adică eu dau 150 eur la cineva care închiriază la negru şi tot atât la cineva care închiriază legal...e corect?
    e corect să plăptesc 150 eur la cienva care îmi oferă condiţii excelente şi tot atât la cineva care nu mi le oferă? Întotdeauna cel favorizat este închirietorul nu chiriaşul, dar eu cred că amândoi ar trebui să aibă punct de pornire egal. Adică, d.p.m.d.v. nu se poate ca unul doar să ceară, iar altul doar să scoată din buzunar, nu?

    Şi revin, de ce doar la noi funcţionează chestia cu garanţia? Eu am stat în Italia într-un ap. cu 3 cam. Am plătit 400 eur şi atât. În banii ăia intra tot...confortul, cheltuielile, întreţinerea, gazul, etc Nu a cerut nimeni nici o garanţie sau plată în avans...

    Eu cred că aici la noi drepturile nu sunt egale în imobiliare şi nu mă refer la tine Iulia. Eu te înţeleg perfect pe tine, pentru că mă înţeleg pe mine, dar de cele mai multe ori chiriaşul este cel ţepuit...el zugrăveşte când pleacă, deşi nu e zugrăvit când intră, el nu primeşte în proporţii mari garanţia înapoi, el e cel căruia i se spune că nu se măreşte chiria, dar brusc după ce e luat în chirie se trezeşte că plăteşte mai mult sau mai rău, după ce e luat pe termen lung ... la o vreme i se spune că trebuie să îşi găsească altă gazdă...

    Asta ca să se înţeleagă că nu doar cei care închiriază suferă...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Ramona- Hai sa continuam discutia pe messenger. Ai id-ul meu la profil, sa vb mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  21. :) ok... eu oricum mă opream, pentru că nu e locul potrivit. Dacă am scris ceva nepotrivit îmi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Ramona- Nu, nu ai gresit deloc. Doar ca putem vorbi mai mult pe messenger. E mai usor ;)

    RăspundețiȘtergere