sâmbătă, 16 octombrie 2010

Calc-o!!

Eu tot nu reuşesc să înţeleg care-i faza cu unii şoferi din Focşanigeles. Ori n-au treabă de făcut, ori nu se trezesc de-a binelea dimineaţa, ori au impresia că maşina e un fel de bicicletă care nu trebuie să depăşească 30 de km pe oră. Să luăm un şofer oarecare, să-i zicem Gică.

Se trezeşte Gică, îşi bea cafeaua, fumează ţigara şi pleacă spre muncă. Coboară în parcare, se urcă în automobil şi de aici începe distracţia. Dă puţin cu spatele, îndreaptă, dă în faţă, trage stânga, roţile nu îl ascultă, dă iar în spate, trage dreapta, şi nimic. Tot cam pe-acolo e. După vreo zece minute a ieşit din parcare. Ah, acum se poate relaxa...

La ieşirea din parcare se asigură bineeee şi pac, iese fix în faţa altei maşini. Stă la semafor, aşează freza. Dă verde. Ei aş, dar cine se grăbeşte? Lui Gică îi place să plece mai spre galben, încolo. Aşa se face că în Focşani, de la un semafor pleacă doar vreo două maşini.

Pentru lungul său drum de zece minute, Gică alege să circule doar pe banda a doua. Ce dacă are 20 km/oră? O ţine pe a lui. Doar şi în afara localităţii face la fel. N-au decât să-l depăşească, cocalarii dreaq…

Pentru Gică nu există semnalizare sau oglinzi retrovizoare, pur şi simplu se bagă în faţă şi taie calea oricui. Şi dacă i se atrage atenţia sau este numit cu tandreţe “bou”, Gică lasă maşina în drum şi merge să „articuleze” nesimţitul. Ce dacă a trecut pe roşu şi mai apoi nu a dat nici prioritate? El e Gică, şi-a luat maşină mică, se înroşeşte ca focul (că doar stă în Focşani) şi-şi forţează norocul.

P.S.- Eu sunt „nesimţitul” din poveste, ocazie cu care am învăţat că dacă vreau să înjur pe cineva, să o fac întotdeauna cu geamul închis, cel puţin până voi ajunge la doi metri şi 150 de kile.

9 comentarii:

  1. Eu prefer un "Gică" din poveste decât pe "vitezomanul Gică" ăla care merge cu 70 în localitate şi te claxonează de dai din calea lui. chiar dacă nu ai unde, ăla care la semafor începe să te flashuiască şi să te claxoneze imediat ce se dă verde, ăla care se crede la concurs, şi dacă nu face slalom printre maşini nu e şofer, şi-ţi mai face şi semne cu mâna sau cu degetul. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ex-silentio- Nu neg ca vitezomanul e mai periculos, dar nici sa stai dupa unul cu 20 la ora nu e prea grozav sau sa fii in a doua masina de la semafor si sa pierzi verdele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt pentru o viteză reglabilă din mers...după trafic :) - nici prea-prea, nici foarte-foarte...cu alte cuvibte respectăm traficul şi pe cei din trafic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de aceeasi parere cu Lady Allia(asa imi place sa-ti spun in caz ca te-ai intrebat pana acum; suna f.frumos:D ).
    Caci am mers de multe ori cu masina(in dreapta sau in spate:)) ) si e stresant sa vezi cand unul se moscaie sau ca merge prea repede:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lady Allia si @Midsummer- Sper ca nu s-a inteles ca as fi vreo vitezomana, dimpotriva, extrem de rar depasesc viteza legala. Dar sa ai drum drept si bun in fata si tu aproape sa stai e culmea moscaielii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fireste ca nu imi doresc strazile pline de vitezomani, insa intr-adevar cei care merg cu o viteza mult prea mica si nu pe banda 1 iti pot aduce probleme. In alte tari daca mergi pe banda 1 mai repede decat se merge pe banda 2 iti iei o amenda zdravana. Si la noi se ocupa benzile in functie de viteza...

    Iar situatia nu cred ca e doar in Focsani. Veneam pe autostrazile noastre si de multe ori ni s-a intamplat sa avem cate unii care sa nu intre pe banda 1 - ca deh, e sub demnitatea lor - desi mergeau cu 90-100 km/ora... Si am stat dupa ei kilometri intregi pana cand au binevoit sa se duca pe banda 1.

    Acesta e un singur exemplu - insa in final concluzia e ca totul tine pana la urma de bun simt si respect (pentru sine si pentru ceilalti), iar la unii 7 ani de-acasa si alte asemenea elemente sunt notiuni straine.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Loredana- Da, concluzia ta e una buna. Nu militez pentru cei care fac flashuri de la 5 km distanta si dau claxoane ca disperatii, dar oamenii astia care dorm pe sosea ar trebui sa stea deoparte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarul e ca ........ TE-AI TREZIT TARZIU !!! :D :D :D

    RăspundețiȘtergere