joi, 12 februarie 2009

Urletele maidanezilor pe izlazul Focsanilor

Noaptea, urbea de pe Milcov seamana cu un camp izolat, unde maidanezii lasati liberi prin oras urla precum varcolacii care sunt pe cale de a inghiti luna si soarele cu totul. Doua, trei masini mai tulbura linistea presarata din cand in cand de cantecele de jale ale comunitarilor. Stradutele cufundate in intuneric si nepasare mai gazduiesc din ceas in ceas pasii betivilor care cer o tigara si care injura cand o masina care trece in goana ii stropeste din cap pana-n picioare. Noaptea, Focsaniul e o himera, iar singura legatura cu lumea adevarata o fac tot maidanezii, care sparg linistea cu urlete disperate de singuratate si neputinta. Cand se lumineaza de ziua, realitatea orasului te izbeste in fata. Gropi adanci peste tot, oameni frustrati si deprimati care merg cu capul plecat pe strada, carutele de la semafor, blocurile gri, colorate din loc in loc in mov, rosu sau verde si Marele Zid Albastru, care desparte eroii de ieri de focsanenii tristi de astazi.

"S-ar putea ca ziua de mâine să fie a altuia"- proverb arab

3 comentarii:

  1. Frumos! Scrii frumoas! Ai talent si stil. Scrii despre o realitate alaturi de care trecem zilnic, dar nu o mai sesizam. Scrise de o jurnalista la Paris - par exemple - randurile acestea ar parea o frumoasa pagina de roman imaginar. Din pacate, este lumea in care traim si randurile tale ma fac si mai trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu, draga Vali! Blogul tau nu-l mai resuscitezi? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am acrit si nu cred ca se mai poate schimba ceva in acest oras plin de impostori, hoti si curve in posturi inalte. Mi-am pierdut timpul incercand sa realizez unele lucruri frumoase. Nu ai cu cine, pentru ca majoritatea nu doreste schimbarea. Visam acum 5 ani cand am ajuns la Focsani ca lumea va fi alta. Ca vor disparea sicofantzii, trepadushii si secretarele cu decolteu pana la ombilic. Ca in locul acestora vom avea profesionisti, oamenii educati, deschisi la cap, dar m-am inselat. La ce bun Vrancea Mioritzica pe net cand pe strada o traim la fiecare pas?

    RăspundețiȘtergere