miercuri, 11 februarie 2009

Viata fara eticheta de pret




Dupa vizionarea documentarului Zeitgeist Addendum, care ilustreaza destul de bine modul in care suntem pacaliti de corporatiile mondiale, mi-am dat seama ca poate varianta prezentata in final nu este chiar atat de utopica. Tin sa le dau dreptate realizatorilor filmului, care afirma ca aceasta lume ar putea trai si fara bani. Daca energiile alternative ar putea acoperi necesarul de energie si s-ar inventa masinarii care sa produca mancare si toate cele necesare fara costuri (caci energia ar fi gratis) se spune in film ca oamenii nu ar mai munci, ci ar fi mai creativi si mai fericiti. Eu cred ca in Romania lucrurile nu ar sta chiar asa. Majoritatea dintre romani muncesc de nevoie, nu citesc, nu merg la teatru sau la manifestari culturale, deci viata fara eticheta de pret ar fi o mare pierdere si mai presus de toate, ar incuraja statul degeaba, atat de iubit pe plaiurile mioritice. Toata lumea ar lenevi privind cerul si pe principiul “mie ce-mi iese din asta?” nimeni nu ar mai face nimic. Asa ca de ce sa nu privim banii ca pe un stimulent sau ca pe un rau necesar! Caci daca am avea lumea la picioare nu cred ca am sti ce sa facem cu ea…

8 comentarii:

  1. Am ajuns si eu din greseala pe blog-ul tau :).

    Frumos mod de a privi lucrurile si in mare parte ai dreptate. Omul intodeauna trebuie sa aiba un scop.

    Dar de pe descopera.ro am inteles ca filmul acela prezinta niste neadevaruri tocmai pentru ca toata lumea aude ceea ce vrea si nimeni nu se chinuie sa cerceteze.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @balanalin- Este firesc sa contina si neadevaruri, doar ca multe date de acolo se potrivesc cu realitatea, mai ales in contextul crizei economice de azi. Asta ar fi culmea, sa luam de bun tot ce ni se spune la tv, in carti sau in documentare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Valeu da repede mai raspunzi.

    Uite iti dau niste link-uri daca ai timp sa citesti:

    http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/teoria-conspiratiei/4244756-zeitgeist-comedia-erorilor

    http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/teoria-conspiratiei/4135116-top-10-cele-mai-mari-conspiratii-din-toate-timpurile


    http://www.descopera.ro/cultura/5673114-top-10-cele-mai-influente-familii-din-lume


    Ai dreptate ca se potrivesc multe.

    Criza economica ca si cea din '30 este mai mult ca sigur provocata (o sa se afle peste 50 de ani).

    In orice tranzactie (lege din fizica): nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma.
    "Costurile crizei financiare mondiale au ajuns la 11.900 miliarde de dolari, reprezentând 2.967 de dolari pentru fiecare locuitor al planetei, potrivit estimărilor emise de Fondul Monetar Internaţional (FMI), preluate de The Telegraph." - Mediafax.

    O mare parte din banii astia au fost atrasi catre cei care au provocato. Cel mai posibil una din familiile sau un grup de interese din top 10 care ti leam dat mai sus.

    Sunt multe discutii despre conspiratii, si sf graal, si sulita lui issus, si cu aselenizare etc si multe altele. Dar pentru noi astia "sclavii" sistemului financiar care muncim in focsani pentru pentru a trai sunt doar sa ne batem capul :)

    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce nu se vad comentariile, sub text arata ca ar fi cinci. Oricum, am vazut deja pe mail linkurile tale. Eh, si postarea asta e din 2009, eu nici nu mai tin minte bine toate detaliile filmului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Merci de conversatie oricum, am vazut ca era veche dar subiectul mi sa parut frumos.

    E bine de multe ori sa te gandesti cum ar fi daca nu ar fi banii, sau daca nu ar fi legile sau daca nu ar fi tarile etc.

    Oricum eu cred ca in orice caz omul tot isi va crea singur probleme, chiar daca sunt chiar daca nu sunt.

    Exemplu sunt cei pe care noi ii vedem ca si cum ar avea tot ce doresc dar ei tot considera ca ar putea avea mai mult (cunostinte, bani, femei, putere sau fiecare ce isi doreste).

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine ma "bantuie" alta intrebare.... legata de subiectul asta: ar fi in stare lumea... SA ISI CONTINUE VIATA ZILNICA FARA BANI? Adik sa continue sa mearga la servici...dar fara sa primeasca bani- ci sa mearga la servici ptr ca... asa trebuie: cineva trebuie sa produca,nu? cineva trebuie sa ne invete,nu? Si mai ales sunt curios.... ar continua lumea sa mearga la acelasi magazin si sa isi faca ACELEASI cumparaturi pe care le facea ZILNIC? ar continua sa fumeze in continuare DOAR un pachet de tigari si ar bea IN CONTINUARE ... DOAR 2 beri cu amicii? Asta e greu de realizat...nu restul!

    RăspundețiȘtergere