miercuri, 3 iunie 2009

La naiba cu ipocrizia!

Azi am realizat ca sunt insensibila. In primul rand, nu imi plac cainii maidanezi. Cel putin, cei mai multi dintre ei. Ma astept sa-mi sara in cap cativa iubitori de animale, dar nimic nu detest pe lumea asta mai mult decat ipocrizia vomata in fata celor naivi. Eu am avut aproape intotdeauna caine, l-am hranit, spalat, iubit. Majoritatea animalelor pe care le-am avut in curte au fost dintre cele care isi gaseau adapost la fabrica, si pentru un colt de paine si o bucata de friptura veneau si stateau la mine in curte, unii ani de zile. Asta nu inseamna ca atunci cand mergeam spre statia de autobuz nu ma atacau haitele aciuate prin zona si nu imi tremurau toate cele pe mine cand le vedeam coltii fiorosi. Si acum, frate-miu da bani pe taxi de frica maidanezilor. Ce nu pot insa sa sufar sunt acesti „pretinsi” prieteni ai animalelor, care nu au acasa nici macar un catel, ci le arunca resturile ramase in urma mesei, de la balcon. Dar, vezi doamne, ei ingrijesc cinci catei! Cunosc cateva astfel de cazuri si sincer, imi provoaca repulsie. Daca fiecare dintre acesti ipocriti ar strange o suma lunara pentru castrarea cateilor, poate chiar ar face un pustiu de bine. De curand, am auzit una si mai tare: „Cum sa castrezi catelul, tie ti-ar placea sa-ti fie taiate „treburile”? Prostia crasa si gandirea inchistata sunt boli greu de vindecat, iar unii, in loc sa caute solutii, scuipa mizeriile in curtea celor care se chinuiesc sa le gaseasca.

3 comentarii:

  1. NU esti deloc insensibila, in privinta asta, Iulia ! O sa incerc sa si argumentez !
    Sincer, am invatat cum sa reactionez in astfel de situatii, mai ales seara. E greu sa-ti zic sa fii calma si sa vorbesti cu astfel de potai, stiu ! Ideea e, ca multi dintre ei chiar se potolesc, cand le zici ceva. Stiu ca nu functioneaza mereu, la unii mi-a mers si mie, la altii nu !
    N-am avut probleme de multa vreme cu catei mai "fiorosi" maidanezi, aflati in haita, pana cand, acum vreo luna, un catel amarat, a iesit de sub o masina (brusc) si mi-a aplicat o muscatura (mai mult de frica, poate) in spatele genunchiului ! Noroc ca era la stangul si nu la cel cu probleme. Cred ca, daca nu aveam ceva probleme la genunchiul drept si putem sa reactionez ii si aplicam un sut in pipometru. Asa, m-am vazut in postura de a analiza efectele muscaturii, norocul meu, ca n-a fost prea puternica. A trecut in cateva zile dar, daca era vorba de-un maidanez mai periculos. Eu inteleg si chestiile alea cu ivadarea spatiului perceput de acei caini maidanezi ca fiind al lor, ok.
    Dar, toate astea se intampla, din cauza faptului ca se permite existenta lor pe spatiul public, plus argumentele tale de mai sus.
    Eu i-as intreba pe acei "aparatori ai animalelor", cum ar recationa in urmatoarea situatie, deloc de dorit: constata ca, copilul de 15 ani, intors de la scoala, a fost muscat de un catel vagabond si dus cu ambulanta la spital ! Vor mai arunca mancare de la etaj ? Personal, cunosc foarte multe "cucoane, vadane si dudui" care-si scot potaia la plimbare si, alaturi de ea, incolonati, inca 2-3 caini, ce-o urmeaza. Am cel putin 2 astfel de exemple in cartier. Plus una care gestioneaza si moseste imperecherea unor matze intre ele de circa 4-5 ani, aruncandu-le, la fel, mancare de la etaj.
    Ai observat ceva, Iulia ? Astfel de "iubitori ai animalelor" is cei care tolereaza si pe acei "oameni sarmani" sa invadeze pubelele din fata bloacelor ! Ca, nu stiu cum sa le zic, as zice "tigani" da, cine stie cine imi mai sare-n cap fiindca, "political correct", este sa le spunem "Rromi" !
    Astfel, observam, o mare mizerie in preajma ghenelor, urmare si a faptului ca Salubritatea nu trece mai des !
    Cred ca ne-am saturat, cu totii, sa vedem caini vagabonzi si matze, gunoaie si cersatori, in spatiul public al oraselor noastre ! Mirosul pestilential din Focsani, de la Statia de Epurare (oribil, in perioada urmatoare), se asociaza imaginii unei "Provincii iEUROpene, Vrancea" (propavaduita de "Tatucul Judetului") plina de astfel de exemple de nedorit : gunoaie, cersatori, maidanezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am avut si, probabil, n-o sa am caine la bloc. Pt un simplu motiv : stiu ca nu-mi pot permite sa-mi bat joc de el si nu-l pot tine intr-un spatiu restrans. Daca as avea spatiu, as vrea un Golden Retriever, ori un Labrador. Nu suport scalambaielile alea mici (pechinez sau soricar-"cainele limuzina") dar nici cainii fiorosi.
    Am avut pt circa 1 an o matza birmaneza (mama a vrut) pana cand am expediat-o (personal) la curte. Motivul, simplu: i-am zis ca lasa mult par si, e mai importanta sanatatea noastra.
    Desi, mi-am dorit f mult catel, mai ales cand eram mai mic, ma multumeam cu cateii avuti la curtea unde au stat bunicii. Practic, pe Rex, l-am avut de prin clasele primare pana la sfarsitul liceului. Eu l-am ales si l-am adus de mic. La el am tinut cm mult si mi-a marcat copilaria si adolescenta, un catel alb, doar urechile negre, cu ceva pedigree de ciobanesc carpatin.
    De vreo 3-4 ani, bunica a luat de la o vecina, un catel mai prostovan, nu prea latra, mananca cat o matza, e jucaus, probabil a fost refuzat de ma-sa de la tzatza ! Ma si intreb, daca are probleme de personalitate, si, chiar se crede caine.

    Fiind vorba despre subiectul cateilor vagabonzi si, dorind mai mult integritatea fizica decat cea emotionala, iti las cateva randuri, dintr-o carte draguta a unui autor nu foarte cunoscut :

    Adrian Istrate - "Acolo unde si ingerii mor".

    "...Mi-am dat seama, in sfarsit, de ce n-am putut, niciodata, sa-mi iau si sa cresc un caine.
    Daca ar fi fost unul de pe strada, vecinii si prietenii mei nu s-ar mai fi uitat la mine.
    Daca ar fi fost unul de rasa, cumparat cu bani grei, n-as mai fi avut eu curajul sa ma uit in cohii cainilor de pe strada.
    Si astfel am refuzat constrangerea"!

    Ozy buna, zambete si soare !

    RăspundețiȘtergere
  3. @PatrickDan- Frumoase versurile, exprima exact ceea ce simt si eu. Niciodata nu mi-am luat caine, au venit ei la mine. Cat despre "Focsanigeles", daca stai sa analizezi, realizezi ca orasul asta parca nu mai are nimic frumos. Nici spatii verzi, locuri de joaca, strazi asfaltate sau obiective de vizitat. E un oras trist...

    RăspundețiȘtergere