joi, 4 iunie 2009

Metode de a fura “cinstit”

Ce nu pot eu sa inteleg e atitudinea asta romaneasca, de a fura totul, de a distruge orice, de a lasa in urma pulberea nesimtirii si oameni descumpaniti. M-am tot intrebat de ce oare nu merg lucurile in tarisoara asta, nu de alta, dar sunt constienta ca peste tot se fura si mai ales ca peste tot e coruptie. Si cred ca am gasit raspunsul. Toata lumea alearga dupa castigul obtinut cat mai usor si nimeni nu se gandeste la viitor. Dovada cea mai clara e inghesuiala la magazinul de sperante numit Loto. Ce mi se pare a fi cel mai trist e faptul ca toata aceasta fuga dupa bani nu tradeaza decat frustrarea de a fi ceea ne nu suntem de fapt, lucru demonstrat de boom-ul vanzarilor la toale, accesorii fake, sau exemplul de acum clasic al celor care stau cu toate generatiile familiei in garsoniera dar isi fac credit pentru Mertan. Hotilor de astazi le recomand metoda furtului pe etape. Mai construiesti ceva, mai furi un pic. Mai repari o strada, mai adaugi un zero pe factura, mai faci un parc, mai minti in legatura cu speciile de boscheti si iti mai pui deoparte ceva. Dar, nooo! Liderii comunitatii noastre baga mana larg in sacul cu bunatati, nepasandu-le de ce ramane in urma. De-asta nu avem turism in judet si ce am avut odata zace in paragina si uitare, de-asta cine trece prin Focsani crede ca a fost razboi si a scapat cineva bombele pe bulevardul principal. Dragi alesi, mai trageti si voi o privire in ograda vecinilor si invatati cate ceva despre cum sa furati sa fie toata lumea multumita! Ajuta la imagine!

2 comentarii:

  1. apropo de castigul la loto...am prins la stiri o statistica: cam cate sanse ai sa castigi la loto tot atatea ai sa mori intr-un accident aviatic... he he... tare comparatie, nu? ...si ca sa revin la subiect... sunt sanse la fel de mici ca cineva sa se gandeasca cine pierde cu adevarat cand se fura “cinstit” sau nu ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina comparatia, mai ales daca ma gandesc ca imi displace sa merg cu avionul. De acum incolo voi fi mai relaxata :))

    RăspundețiȘtergere