duminică, 12 iulie 2009

Pana unde vrei sa ajungi?


Nu am fost niciodata genul de persoana aberant de visatoare, dar am ascuns si eu intr-o cutiuta cateva ganduri marete pe care sper candva sa le transform in realitate. In primul rand vreau o casa precum cea din poza de alaturi, doi copii frumosi, cuminti si destepti si sa vad macar jumatate din lume. Mai departe n-am indraznit niciodata sa visez. Nu vreau functii inalte, milioane de dolari sau rochii Dior. Schimbarile pe care mi le doresc sunt mai profunde de-atat. Vreau ca peste 10 ani sa vad oameni care strang din proprie initiativa gunoaiele de pe strada, vreau ca oamenii care dau peste mine in mers sa-si ceara scuze. Nu vreau decat o lume putin mai buna. Cum ar fi sa ma trezesc dimineata si in aburii grosi ai cafelei sa vad pe geam zambete de fericire, strangeri sincere de mana, curatenie si multe flori? Cum ar fi daca rautatea in toate formele ei nu si-ar mai gasi locul in acest spatiu idilic? Plictisitor? Ma indoiesc. Ma intristeaza enorm cand vad ca egoismul si nesimtirea se cuibaresc in copii, cand intoleranta si ipocrizia se invata acasa in fiecare zi. Cand a-i insulta pe cei care nu sunt asemeni tie devine un obicei, asemeni unui film prost pe care il privesti nu din placere, ci din obisnuinta. Si ca orice om, am si eu un vis extrem. Sa am un Maseratti, macar pentru o zi. Dar cred ca masina visurilor mele e mult mai aproape decat schimbarea in bine a celor din jur.

9 comentarii:

  1. Daca pleci din tara asta si te duci catre vest, ai toate sansele ca visul sa devina realitate. Iti doresc tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai si panorama cu ce-i pe partea cealalta? se vede oceanul din patul de la etaj, cumva? mie zi-mi cine-i proprietarul casei din imagine...mi s-a facut dor si de o baita la piscina :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cine e proprietar, sotul meu a gasit poza pe net. Mi se pare atat de frumoasa incat nici nu mai conteaza unde se afla!

    RăspundețiȘtergere
  4. uff!...ma gandeam sa ne petrecem vreo doua saptamani de vacanta pe-acolo!!! lol..

    RăspundețiȘtergere
  5. atata timp cat inca mai putem visa, mai sunt sperante ! cu totii ne regasim in ce-ti propui tu, Iulia, luptam si incercam sa realizam cat mai mult din acestea ! stim ca uneori poate fi chiat o utopie sa visezi la unele lucruri dar, asa suntem claditi, sa visam si luptam pt ca sa ne fie mai bine noua si celor dragi din jurul nostru !
    Dan e pragmatic in ce afirma si, are dreptate, cu realizarea catre vestul Europei !
    eu prefer sa-mi realizez jumatate din ce-mi propun, dar sa fie in Romania !
    eu visez la un Jaguar X sau F Type, ori la acel Maseratii :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @patrickDan- eu nu as exclude nici o incercare de reusita in afara hotarelor, dar deocamdata o sa mai incerc aici sa-mi fac un viitor. Din pacate, e nevoie de bani pentru orice, iar resursele financiare imi cam lipsesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Iulia,

    te contactez din partea unei agentii de PR in legatura cu un proiect pe care dorim sa ti-l propunem.

    Te rog da-mi un semn la: roxana.marin@2activepr.ro.
    Merci frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia, ti-am zis, si mie imi place mult Maseratti. De fapt, doar Jaguarul il gasesc mai fain !
    Mi-am adus aminte de postarea ta si, de preferinta pt acest model. Asa ca, iti las un link, cu o poza publicata azi, de Razvan Exarhu.
    Sa-mi spui daca-ti place !

    http://razvan.exarhu.ro/vintage-beauty-1/

    O zi faina ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Patrickdan- Ooo, da! Superb! Totusi prefer modelele mai noi, precum Granturismo S. Daca ar fi si intr-o culoare aurie ar fi perfect! Dar pana atunci, ma consolez cu Matizache al meu :)

    RăspundețiȘtergere