marți, 15 septembrie 2009

Prima zi de scoala

Ieri, plimbandu-ma prin curtea scolilor, am fost napadita de franturi de amintiri din primele mele zile de scolar. Nu era desfatare mai mare a sufletului, emotie mai luminoasa si mai intensa, iar curiozitatea apasatoare de a-mi cunoaste noii colegi s-a mentinut de fiecare data cand am trecut la alt nivel, de fiecare data cu simtaminte noi. Ghiozdanul, caietele, stiloul, toate miroseau a un nou si minunat inceput. Dar, cum e si firesc, tot intamplarile mai neplacute se mentin proaspete. Dupa ce am dat admiterea pentru clasa a V-a la „Cuza” si la „Unirea” si am luat la amandoua, a ramas sa ma duc sa-mi fac actele. Am inceput cu „Unirea” pentru ca era mai aproape de scoala la care invatasem in I-IV. Cum am intrat eu, mica si hotarata (fara parinti, ca intotdeauna, caci orgoliul de a ma descurca singura imi depasea emotiile), m-au luat de la usa cum ca ei acolo ii mananca pe copiii care intra. In naivitatea mea, i-am crezut si am zburat dincolo. La „Cuza” totul a decurs bine, pana in prima zi de scoala. Dirigintele striga clasele nominal, iar eu nu ma regaseam nicaieri. Pentru prima si ultima data am plans din cauza scolii. M-am dus sa cer socoteala, dar mi s-a raspuns taios „Ai luat si la „Unirea”, ce mai cauti aici?”. Si nu stiu cum se facea, aveam un loc din 25 ocupat prin examen, acum erau 30, dar eu... nicaieri!! In fine, dupa rauri de lacrimi si un scandal monstru totul s-a rezolvat. Din pacate, de atunci, amintirile din prima zi de scoala au devenit mai amare. Dar n-am mai plans niciodata. Nici macar cand am ramas fara lacasul copilariei mele, casa bunicilor.

12 comentarii:

  1. :)))
    foarte amuzant !
    pana la urma, ai terminat la Cuza ?

    intreb pt ca si eu m-am gasit intr-o situatie aproximativ la fel. normal si de drept era sa dau admiterea in clasa IX la Unirea, pastrand traditia. dar, am ales Cuza din motive puerile : eram topit dupa o vecina care dadea si ea admiterea la Cuza :D

    cum am intrat la real la Cuza si nu la uman unde vroiam, m-am transferat la Unirea. am fost ingrozit de cata mate si fizica am bagat in primele 10 zile la CNC incat mi-am reparat greseala si-am ales istorie-stiinte sociale, la CNU, cu inima deschisa :P

    culmea, am scapat de celebrul "botez" atat la Cuza cat si la Unirea unde ma temeam ca o sa fiu considerat "intrus"...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Patrickdan- da, pana la urma am continuat la Cuza pana in clasa a XII-a. Vad ca tu mai mult te-ai plimbat intre cele doua. Cat despre botez, cred ca erai unul dintre cei cu "spate". De obicei, doar astia scapa :P

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa-ti zic, spate n-aveam iar cand era vorba de bataie eu eram oricum primul...
    la fuga, desigur :P

    doar ca am nimerit fix in perioada clasicelor "botezuri" scapand de cel de la Cuza unde am stat "doar" o saptamana. iar, in circa 10 zile (maxim 2 saptamani), am rezolvat transferul la Unirea unde se terminasera si acolo ritualul cu pricina...

    avantajul era ca la CNU am intrat intr-o clasa unde erau cativa fosti colegi de la Sc Generala nr 9 unde facusem I-VIII.

    PS : Iulia, abia acuma realizez =))
    sunt un "traseist" !
    Oh My God :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Patrickdan

    ce nu face omul ca sa scape de botez, nu? :))

    @Iulia

    In cazul asta ne-am intersectat cumva in perioada in care am studiat la Cuza (tot dintr-a v-a si eu), dar eu eram foarte probabil deja la liceu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @alibus- e posibil, eu am terminat in 2005

    RăspundețiȘtergere
  6. Alibus, sincer iti zic, acuma ma simt un piq naspa ca n-am luat botezul...

    atunci nu-mi statea mie gandul la "botez" ci cum sa ma transfer mai repede la Unirea mai ales ca aflasem ce colegi as putea avea la profilul de istorie-st sociale.

    salutari !

    RăspundețiȘtergere
  7. @Iulia ceva mai inainte dar ca si tine am facut 5-12 deci eram cumva colegi.

    @PATRICKdan pai cred si eu :))acum ai fi putut fi botezat ca toata lumea.

    Unde lucrez eu acum suntem 4 in departament si jumatate am fost botezati la cuza. e ceva nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @alibus- cum a fost botezul la tine? Cand am ajuns eu la liceu consta doar in papatul de ardei iute plus dansul pe calorifer :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @iulia

    pentru ca primul meu contact cu liceul a fost in clasa a v-a am scapat foarte usor la tunel (desi inca se mai purtau ciocatele) plus ca ma stiau o parte din membrii clubului,iar odata ajuns in clasa a IX-a eram deva veteran in liceu ;) deci nu se mai punea problema.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  11. [b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

    Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
    These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
    The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
    This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
    The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

    RăspundețiȘtergere