marți, 24 noiembrie 2009

Un crin ofilit

Ultimele declaratii ale lui Antonescu mi-au creat o repulsie ingrozitoare fata de toata clasa politica si jocurile ei interminabile. Si asa am ajuns din nou sa regret ca am mers la vot. Cum e posibil sa ii spui in fata unui om ca e demagog, un om care plange in bratele babelor si da salarii de zeci de mii de euro pe luna unor rude si apoi sa-mi ceri mie sa-l votez?!? Si cum poti tu sa iti tratezi alegatorii ca pe o sleahta indobitocita care are nevoie de indrumarea ta? Te-am ales pentru ca am crezut intr-adevar ca se poate rasturna situatia. Regret amarnic faptul ca nu am pus “stampula” (cum i se mai spune acum) pe pletos, cum voiam initial. Dar am zis sa nu votez in van. Mare greseala. Mi-e mai scarba decat mi-a fost vreodata. De Realitatea si Antene, care au filmat babe care au declarat in direct ca au fost puse sa voteze “trandahirii” si mai apoi nu a comentat nimeni. De moaca de onanist a lui Geoana si de zambetele acre si avide de putere din spatele sau, care il joaca precum o papusa pe sfori. De ranjetul lui Basescu cu echipa sa de ridzipoance care nici macar nu stiu sa fure. Si ceea ce stiu aproape sigur este ca domnul Klaus Johannis nu va fi premier, si ca ii vom avea la guvernare pe sacalii care asteapta de mult: Oprisan, Vanghelie, Mitrea si Hrebenciuc, alaturi de vesnica si eterna Ambramburica. Si oameni buni, apele linistite sunt mai adanci! Sub aparenta serenitate a bunei intelegeri se va fura pe rupte tot ce a mai ramas. Un an de gratie ii mai dau Romaniei si apoi am plecat!

12 comentarii:

  1. Politica, dar mai ales negocierile mizerabile sunt mai necunoscute si mai misterioase decat caile Domnului.

    Anul de gratie, 2010, va fi mult mai crud decat, poate, astepti tu
    Apropo, sa nu spui unde pleci ca vin astia dupa tine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @dan- Daca tot prost o sa-mi mearga, din iunie incep pregatirile de plecare pe tarmuri mai insorite. Macar in alta tara nu voi intelege tot ce spun politicienii :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Priveste partea buna a lucrurilor: din punct de vedere jurnalistic, vom avea ce scrie... :) Consider ca voturile pe care Crin le-a primit au fost anulate prin declaratiile facute si mai consider ca liberalii adevarati nu-i vor da votul lui Geoana, mai degraba lui Base ori nu vor merge la vot. Si daca te incalzeste cu ceva, sa stii ca indiferent cine iese presedinte, in Vrancea tot la fel va fi: un judet de cacat condus de oameni de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @sebi- De-asta nici nu cred ca o sa merg la vot in turul doi. Pana acum nu m-a convins nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulia, sa inteleg ca te-a cucerit Grecia ?

    Sebi, ai dreptate, insa ma intreb foarte sincer un singur lucru: oare cati liberali adevarati mai are tara asta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia, cred ca Sebi poate confirma, in cazul meu, ca NU il pot vota pe Geoana (desi e mai spalat si plimbat prin ambasade).
    e mai greu pt Sapunaru sa-mi poate da, mie sau chiar si altora, ordine sa votam dupa cum ar vrea el. asta chiar daca sunt unii isterici care inca mai cred ca "PATRICKdan" vine de la "PATRICIU" si ca ma influenteaza unii sa scriu pe blog.
    Sebi a zis o constanta pt vrancea : ii vom avea pe aceeasi politicieni care sunt anti-Oprisan (declarativ): Trasculescu, Sapunaru etc iar, pe la spate, semneaza contracte.
    dar nu pot sa inteleg PDL care acuma il fac tradator pe Crin desi el a zis ca nu il va vota in veci pe Basescu, daca nu va intra in turul 2. sincer, cum ti se par "portocalii" care blameaza PNL pt sustinerea lui Geoana, iar "EI" (PDL) cu ceilalti "EI" (PSD) au batut laba si au facut Guvern anul trecut. Asta daca nu e PURA DEMAGOGIE e macar ca "hotul care striga hotii".
    PS : Ma bucur ca mai sunt oameni care pastreaza o verticalitate si nu abdica de la principii si nu uita cu cine s-au adunat si asociat... asta desi am vazut destui prin presa care tipau la Basescu ca e hot iar azi il proslavesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dan- mai mult pot sa spun ca m-a cucerit aerul relaxat al grecilor, acea serenitate a oamenilor fericiti!

    @Patrick- faptul ca politica e o curva nu mai mira pe nimeni. Eu nu il aleg pe Geoana pentru ca nu vreau sa am o asa pata pe constiinta. Daca voi merge totusi la vot, ramane de vazut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce mi-a placut asta cu "ridzipoance". Fooarte taare, soro ...
    Revenind, ma intreb ce-o vota Djuvara, care l-a sustinut pe Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  9. In Vrancea, in afara de cativa primari care nu pot accepta o colaborare cu PSD, nu vor fi probleme din punct de vedere al unei aliante PNL-PSD. Sa nu uitam ca Sapunaru a avut cam in ficera an cate o chiftea, mai mare sau mai mica, de la Consiliul Judetean iar pozitia lui fata de Oprisan nu a fost transanta, imi aduc aminte cum schimba subiectul catre PD-L pe la conferintele de presa cand era intrebat despre relatia sa cu Oprisan dpdv al afacerilor cu bani publici. Problema va fi alta: Oprisan nu-i va da posturi cheie, desi Sapunaru spera la un post de prefect (in acest sens se gandeste sa-l puna pe Dragos Mircea ca acesta sa nu incerce sa-i ia locul de presedinte al PNL), dar nu cred ca Oprisan e atat de tampit incat sa lase Prefectura pe mina lui Sapunaru. Cel mai probabil il vom vedea pe Vrabie prefect cu doi liberali amarati subprefecti. In orice caz, ramanem de tot rahatul.

    RăspundețiȘtergere
  10. @BdV- Eu nu l-am mai vaut pe Djuvara de la "Marea dezbatere", si, curios, nici pe Diaconescu

    @sebi- Nu stiu daca doar mi se pare mie, dar Vrancea a fost cam mereu in rahat. Nu am avut niciodata un cuvant de spus in fata PSD-ului. Cat despre Placinta si Trasculescu, marii reprezentanti portocalii, mai bine ma abtin...

    RăspundețiȘtergere
  11. Madalina Stanculescu8 decembrie 2009 la 14:15

    Cred ca o sa ne facem bagajele impreuna... Nu cred ca mai are rost sa traiesc in tara asta in care principiile dupa care se vor forma cei din noua generatie sunt concis exprimate prin: "esti smecher... reusesti!"

    RăspundețiȘtergere
  12. @Mada- plecam, plecam, da' unde?!?

    RăspundețiȘtergere