marți, 25 mai 2010

Ce loc din România v-a plăcut cel mai mult?

România e o ţară minunată. Nu este o ironie, deşi sunt convinsă că 80% dintre cei care văd cuvintele astea cred că textul e făcut la mişto. Zilele astea mi-a fost dat să aud o reclamă de tot rahatul, pe Kiss FM cred. Era ceva de genul “Te-ai săturat de România? O vacanţă minunată, cu puţini români, doar în Grecia, la bla, bla, bla...”. Dacă adăugăm la asta şi toate părerile potrivit cărora nu e ţară mai urâtă şi mai naşpetă ca România, e clar ce fel de oameni suntem. Ştiţi vorba aia cu urăşte jucătorul, nu jocul. La noi ar trebui să fie ceva de genul “Urăşte-i pe cei care-şi terfelesc bogăţiile, nu ţara”.

Cred că trebuie să fi stat doar între patru pereţi toată viaţa, dacă nu realizezi ce frumuseţi te înconjoară. Că suntem noi mai puturoşi sau neinteresaţi sau incapabili să ne fructificăm frumuseţile, asta e o altă problemă, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Eu anul ăsta vreau să bifez neapărat Gura Portiţei şi litoralul măcar în câteva weekend-uri. Şi cum a venit şi criza peste noi şi de ce să nu recunoaştem, e mai ieftin să-ţi faci concediul în ţară(da, da, la bulgari e mai scump), aştept să-mi recomandaţi cele mai frumoase locuri în care aţi mers.

16 comentarii:

  1. cel mai frumos este acolo unde esti alaturi de cei dragi si impartasesti cu ei specificul locului...
    pt ca poti merge la o padure, apare ploaia, te adapostesti si vezi un minunat curcubeu dupa, alaturi de prieteni.
    cat despre un loc anume, ma tenteaza si pe mine Delta, ca iubitor de mare ce sunt, si alte locuri unde nu am ajuns : Bucovina, Maramures, Transfagarasan, Vidraru, Portile de fier.
    pot recomanda zona Dobrogei : treci bacul la Braila catre Macin si e o ruta foarte faina spre mare, unde peisajul e belea, gasesti si cateva locatii de cazare.
    de pe valea Prahovei, imi plac doar Busteniul si Sinaia. dar sunt tentat de zona Covasnei la un revelion...

    RăspundețiȘtergere
  2. Transilvania!!!!!!!!

    Brasov, Bran Moeciu

    Transfagarasan

    Sibiu

    Sambata

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: Iti recomand Pensiunea Doina din Sacele. Are un cadru natural splendid si nu mai zic de gazda. Te simti ca si cum ai trai in propria casa si nici nu-i scump.
    Uite aici linkul catre site-ul oficial al pensiunii
    http://www.pensiuneadoina.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-ai adus aminte de arcul national retezat.

    RăspundețiȘtergere
  5. ha,ha,ha...poi , fata, is taaaaaare multe locuri frumoase in tara asta!
    hai s-o luam asa:
    Moldova. depinde ce vrei sa vezi. manastiri...in afara celor arhicunoscute iti recomand schitul rarau, sihastria,...astea-s pe langa pojorata, unde sunt si pensiunei bune, si la cazare si la masa. eu am stat la "floare de colt", e super. mai poti sta in Vama, pensiunea "eliza"...de acolo poti ajunge usor pe rarau, vezi "pietrele domanei"...piatra soimului...
    Iasi, lacul ciric...
    comanesti, moinesti, ghimes, sunt multe locuri unde poti sa te cazezi si sa vezi locuri super.pensiunea "csanga" e extrem de buna, masa ieftina si cazare buna, preturi normale. patronii sunt unguri, n-au nici o treaba cu asa zisa ura cu romanii...vrajeala!
    frumos e , mai departe, maramuresul. acolo tre' sa mergi sa vezi borsa, sapanta, biserica "sapanta peri", cea mai inalta biserica de lemn din lume...muzeul satului maramuresan, in sighetu marmatiei, inchisoarea de la sighet, chezasul de la viseu, manastirea barsana, cea mai frumoasa manastire din tara, din punctul meu de vedere...
    oradea, dar, pana atunci, satu mare, cu cea mai frumoasa catedrala catolica din Romania(hei, e parerea mea!), vezi apoi certeze, satul celebru pentru casele pe care si le-au construit osenii, oradea, cu beile felix, si 1 mai, cobori spre beius, vezi pestera ursilor, extrem de spectaculoasa...in zona sunt multe pesteri, ai mult de vizitat...
    vii pe apuseni, treci prin campeni, urci pe valea ariesului, vezi ghetarul scarisoara...cobori spre tg. mures si apoi sovata. lacul ursu sau alunis, depinde ce vrei, salina de la praid...vii spre miercurea ciuc, tusnad, lacul ana...
    fata, nu ma dau mare, io chiar am fost prin romania si o stiu...
    brasov, moeciu, curtea de arges, transfagarasanul, sibiu, brukenthal...cobori spre rm valcea, un oras superb...baile govora, cazare ieftina la campingul de la bai...mergi spre tg jiu...pestera polovragi, pestera muierilor, manastiri cat incape, manastirea dintr-un lemn e celebra...tg. jiu...parcul central, sculpturile lui brancusi, vezi ca "coloana fara de sfarsit" e in alta parte!...urci spre herculane...valea cernei e superba...cobori la orsova , oras dragut, de acolo spre dr. tr. severin, vezi barajul sau urci spre svinita...o pensiune ultra, pe malul dunarii...mananci un peste de innebunesti! io-s gurmand, chiar daca-s la cura!
    brasov, bran, moeciu, spre predeal, asta e o zona cosmopolita, te ard aia la bani cu zambetul pe buze...e de fitze...sinaia, urci la 1400, pe urma la 2200, de acolo, picior si talpa, gura diham sau , malaesti, vf. omul, 2505, cobori spre pesterea ialomicioarei...piatra craiului, drumul unde s-a turnat "drumul oaselor"
    la moeciu, te duci spre pestera dambovicioarei...eu am modificat pestera, am dat un cap de unul din pereti de am detunat peretele...de atunci am inceput sa am intrebari existentiale:cine sunt, ce vreau, pe urma mi-a zis lumea ca-s politist si mi-au trecut! :))
    cu exceptia deltei dunarii am fost cam peste tot in romania...ai mare dreptate, avem o tara atat de frumoasa!
    sa ai parte de un concediu frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. la moeciu ai de vazut castelul bran, la brasov, ma rog, pe langa brasov, cetatea rasnov,,,in brasov stii si tu...bisertica neagra si muuuulte altele, shopping in piata sfatului si pe strada de langa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aproape uitasem cat imi place Sibiul, multumesc ca mi-ati amintit!
    Patrick si Capca1- Chiar trebuie sa vizitati delta, dar nu la Gura Portitei. Acolo e faina imbinarea dintre delta si mare, dar nu vezi pasari deosebite, nuferi si alte frumuseti.

    RăspundețiȘtergere
  8. @capca1- Am fost la Bran si Brasov, dar n-am ajuns la cetatea Rasnov. Vreau mult tare de tot sa ajung pe Transfagarasan anul asta. Pana si aia de la Top Gear l-au vazut si eu nu :))

    RăspundețiȘtergere
  9. well: Brasov, Sibiu, Ocna Sugatag, Transfagarasan, Cluj

    RăspundețiȘtergere
  10. Nimic, nimic de pe litoral? Vreo plaja mai izolata, ceva? Vad ca doar capca a mentionat si marea. Pacat...

    RăspundețiȘtergere
  11. transfagarasanule frumos sa-l "faci" dinspre curtea der arges. te opresti la curtea de arges, vezi manastirea mesterului manole, urci pana la vidraru, vezi omul de tinichea, te opresti pentru popas la cabana "capra". te poti caza la cabana sau, daca-ti place si e si mai frumos, la cort, pe malul apei.
    halta pana a doua zi, urci la balea lac...pe urma ajungi la balea cascada...pe urma continui pana la cartisoara...
    e un drum perfect pentru un week end...pleci vineri pe la 12 si ajungi acasa duminica seara.

    sunt tare multe locuri frumoase de vazut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sighisoara. Neaparat la Festivalul Medieval.

    RăspundețiȘtergere
  13. @dabrasov- Sighisoara e minunata, doar ca au astia niste preturi...Stiu ca am fost acum doi ani si am dat aproape 30 de lei pe un snitel cam rece.

    RăspundețiȘtergere
  14. bucurestiul este frumos...intr-o zi insorita, cand nu-i nici prea cald nici prea frig, daca treci pe la vreo cofetarie sau un restaurant cochet, vezi un film la cinemaurile vechi din centru si apoi dai pe la libraria Carturesti...e chiar un oras frumos. si plin de lucruri frumoase. si centrul vechi e minunat, pacat ca-l distrug taranii astia care conduc tara.
    Lily

    RăspundețiȘtergere
  15. @Lily- Nici nu mai trebuie sa-mi spui. Mi-e asa un dor de Bucuresti cateodata... Chiar weekend-ul asta am trecut prin capitala si chiar prin zona unde am locuit si m-au trecut fiorii.

    RăspundețiȘtergere