marți, 11 mai 2010

Cum sunca iti poate face mai bine decat marul

Stiti cum spun americanii ca un mar pe zi tine doctorul departe. Ei bine, marul pe care l-am mancat eu acum ceva timp te poate trimite direct in spital, ultimul loc din Romania in care ai vrea sa fii. In destul de scurta mea viata de mancator de mere nu mi s-a mai intamplat sa musc dintr-un mar si sa ma doara stomacul in mai putin de un minut. Nu mai vorbesc de gustul de guma Turbo. Oare daca il mancam pe tot muream?!?

Dupa treaba asta, m-am gandit sa fac si un experiment. Asa ca am lasat un mar timp de cateva luni in frigider. Ghiciti ce, nici macar o pata nu avea. Iar merele de la bunica trebuie aruncate dupa vreo saptamana, fiind cuprinse de putregai. Dar cum bunica nu e Pomicola, na’... Nu mai vorbesc de capsunile cu gust de castraveti si prunele cu gust de cauciuc.

Astea fiind zise, trebuie sa fac o confesiune: niciodata, dar niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva cand am mancat sunca, ceafa de porc, carnati, si alte preparate ocolite de obicei de domnisoarele preocupate de silueta si care stramba gretos din nasuc in fata unei costite de porc. Asa ca am decis sa inlocuiesc micul dejun „sanatos” care-mi provoaca dureri de stomac cu mancaruri „obeze” precum sunca si costitele, direct din podul lu’ mamaia. Ce sa fac daca de mica mi-au placut porcii?

8 comentarii:

  1. fata, zau de nu-mi esti draga!nu e nimic obscen in ceea ce am spus, asa ca sper sa nu te superi!
    cine-a spus ca, cea mai buna leguma e carnea de porc ,a stiut ce-a zis!
    acuma, sincer, din moment ce adam a ratat raiul din cauza unui mar oferit de eva, nu ti se pare normal ca tu, urmasa evei, sa patimesti dupa pacatul ancestral?!

    PS. nu ma asteptam, sub nici o forma, sa ma injuri! nu stiu vreun emoticon cu limba scoasa!!!(ba da, dar nu mi-l permit) :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Lol...stiu faza cu fructul x care are gust de y...long story, dar acum ca un adevarat "verde" ce sunt pot sa iti spun ca si carnurile astea superbe la vedere sunt pline ochi cu toate prostiile posibile...deci, pana la urma ce ne mai ramane sa mancam...sa iesim la pascut ca vacile? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @capca-Uite ca la varianta ta nu ma gandisem :) Nu m-am prins la partea cu injuratul. Na', asa-s eu, mai grea de cap...

    @Marius- Pai, eu ma refeream la porcul lu' mamaia, crescut in curte, vesel si fara grji :)) Pana si varianta cu pascutul e riscanta. Cine stie ce groapa de gunoi a fost acolo inainte?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna asta cu porcii din final:))

    Sincer eu numai asta mananc de dimineata:">
    Cu merele nu prea ma omor.
    Am o colega care mananca mar dimineata, mar la pranz si salata seara pentru silueta:|
    Apoi nu stiu cum de mai traieste fata asta... se infometeaza nu stiu:-??

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ioana- Carrefour

    @Midsummer- Colega ta e cu capu'. Ar trebui sa mearga la un nutritionist, deja cred ca si-a dat metabolismul peste cap.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai eu's nici intr-o parte,nici in alta. Nu-mi plac chestiile grase la micul dejun,asta sa ne fie clar. Mananc doar carne de pui si de porc,partea fara grasime.Si cea de caprioara imi mai place. Altceva chiar nu pot sa mananc,nu suport grasimea si chestii de genul. Pe langa toate astea,la 180 de grade avem "fructele",care de fapt nu-s fructe. Sunt niste chestii tinute "in borcan" si dupa ce au crescut genetic le scot pe piata.
    Eh,ce putem face daca exista oameni ca mine? Mancati scoici,dragilor. sau fructe de mare. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andreea- Hehe, cu scoicile si in general cu fructele de mare e destul de nasol daca nu-s proaspete.

    RăspundețiȘtergere