joi, 27 mai 2010

Varză asudată cu muşchi de purcel


Dacă nu prea aveţi timp pentru mâncăruri elaborate nu-i nimic, mereu există soluţii precum aceasta. Pentru inceput, facem rost de o bucată sănătoasă de muşchi de porc afumat. A mea provine de la purceluşul bunicii, sacrificat de tânăr pe altarul foametei urbane. Ştiţi cum e şi cu sacrificiile astea, cu cât mai tânăr, cu atât mai bine. Dacă o mai fi fost şi virgin, deja e clar de unde atâta frăgezime, dar lăsăm pe altă dată discuţiile din sfera ocultului.

Am tăiat bine muşchiuleţul tânăr şi l-am aruncat într-o oală de mărime medie, după ce l-am stropit puţin cu ulei. Cât a stat să se perpelească, am mărunţit câteva fire de ceapă verde pe care le-am alăturat cărnii. Am lăsat ceapa să pătrundă carnea şi mi-am văzut de ale mele mai departe. Am înhăţat varza, am ciopârţit-o fără milă şi am mai turnat şi sare pe rană.

După tratamentul inuman la care a fost supusă, a mers şi doamna varză tot la “cazan”. Eh, şi de aici încolo a început chinul. Dă-i şi amestecă până se înmoaie toată amestecătura, aproape fără oprire, căci am preferat să nu adaug decât foarte puţină apă şi riscam să se ardă. După ce a asudat bine la “cazan” şi era aproape gata, am adăugat sosul de tomate, cimbru, busuioc şi foi de dafin. Cam atât. Am vrut să fac şi mămăligă, da’ am uitat să cumpăr mălai, aşa că am savurat-o cu o felie de pâine cam veche şi ardei iute murat.

11 comentarii:

  1. Aspectul asta delicios mai ca m-ar determina sa gust "nitica" varzica cu muschiulet afumat cu toate ca n-am mai mancat carne de ceva vreme...

    RăspundețiȘtergere
  2. @The dreamer- Macar putin acolo nu strica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc ca tocmai am mancat un baton cu cereale de la Herbalife. Altfel, veneam pe jos pana la Focsani cu farfuria-n mana ! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @danbrasov- Veneai degeaba, ca s-a mancat deja :)) Eu gatesc doar pentru doua persoane si o singura masa de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dane,

    Acum am inteles eu de ce ati baut voi bere la #winetweetmeet. Batonul cu cereale nu prea merge cu vinul :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce yuuumy arata! vreau si eu,vreau si eu!!! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea- E atat de usor de gatit....
    @ramses- Pofta buna!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iulia, imi place mereu cum arata mancarea ta si sunt convins ca e f. buna , dar te intreb : Doar atat de putin mananci tu ? cand ne arati o farfurie cu mancare destula pt . 1 om ? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @omulvay- Ce vezi acolo e pentru poza! Oricum, e o cantitate mai mare decat pare. Eu de obicei mananc mult si gras si deseori beau si un pahar de vin dupa :)) Mocanca, ce sa-i faci?

    RăspundețiȘtergere