marți, 5 ianuarie 2010

Homo superiorus

Cred ca toti am intalnit macar o data oameni care se auto-situeaza mai presus de restul, care se considera geniali, originali si bineinteles, unici. Parerea lor este singura valabila, argumentele care o contracareaza sunt demontate fie isteric, fie prin teorii absurde. Sunt oamenii pentru care orice meserie este cu mult mai jos decat nivelul la care se afla, iar de salariu nu mai vorbim! Homo superiorus este cel care face cinci facultati si doua mastere si se asteapta la o remuneratie de minim 5.000 de euro din prima, stamband din nas la orice negociere. Este omul care desi nu straluceste prin nimic, nici nu se sinchiseste sa evolueze. Deja e mult prea bun, ceilalti sunt orbi, pentru ca nu-i vad calitatile. Este omul care agata femei pe strada cu replici din filme sau clisee, iar daca fata nu-i cade in plasa, e oricum proasta si taranca. Este omul care-si cumpara toale Armani si Versace fake, dar spune ca sunt originale, iar simtul sau estetic este, evident, adevarul absolut in materie de fashion. Homo superiorus ajunge intre cei patru pereti ai sai, cu masina ultimul racnet pentru care a scos frigiderul din priza, si e satisfacut. A mai trecut o zi in care pasii sai au mangaiat cu tandrete pamantul si in care a impartit intelepciune in lumea asta cruda care ar trebui sa-i faca statuie.

5 comentarii:

  1. Un fel de teoria formelor fara fond a zilelor noastre, asa este. Formele astea ne inconjoara pretutindenti si de strange de gat.
    E bine sa stim sa mai luam cateodata "o gura de aer proaspat".

    RăspundețiȘtergere
  2. @Becks- Si avand o existenta fara griji traiesc mult si bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. E cumva o descriere a romanului asa mai...finuta? :D
    ...ca in general noi ne batem cu pumnul in piept ca suntem cei mai buni iar restul sunt prosti!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Marius- nu este a romanilor, sau doar a romanilor, ci a anumitor indivizi cu care cred ca toti ne-am intalnit pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. @iulia: legat de existenta fara griji... acum cativa ani parca erau niste studiicare spuneau ca o viata cu putin stres antreneaza neuronii si intarzie "batranetea" [inima, creier etc].. totodata cica daca un dormi omori neuroni in masa :)
    mi-a placut aia cu refuzul..ca oricum era taranca si proasta :))) dar sa stii ca mai e si varianta femeia respectiva cedeaza. cum ca ar fi curva ca deh.. trebuie sa se laude si el barbatul tantos si sa se simta barbat:)

    @Marius: aproape toti se bat cu pumnul in piept ca sunt cei mai buni fara sa ecpete apreciere sau argumente in privinta asta de la cei din jur. "au dreptate" indiferent daca e asa sau nu

    RăspundețiȘtergere