sâmbătă, 13 martie 2010

Inca o inventie gastronomica



Sambata asta ma mandresc cu o noua realizare “gospodinologica”, pachetele de piept de curca si legume, cu sos tzatziki. Gustoasele pachetele de primavara au necesitat cam o ora si un sfert pentru preparare.

Am luat una bucata piept de curca sanatoasa, crescuta in curtea bunicii cu „lapte si miere” si am taiat fasii de toate dimensiunile, in functie de rezistenta carnii de innaripata. Le-am pus in tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper, pana ce s-au rumenit bine si apoi le-am facut un dus cu o cana de apa si cu un paharel de vin alb, trudit de ai mei in curte. Dupa ce carnea s-a imblanzit, am improspatat-o cu un pumn de ceapa si morcov si peste alte zece minute am adaugat ardei gras si rumen si porumb dulce. Cu cinci minute inainte sa potolesc focul, am colorat amestecul cu fasole rosie si grasa din tara cu Mariachi.

Coloratul amestec a fost apoi impachetat in lipii libaneze si bagat la cuptor pentru un sfert de ora, timp in care am intors cu drag pachetelele pe ambele parti. Sosul tzatziki a fost cea mai usoara parte. Usturoiul si castravetele au fost ciuruiti si imbalsamati cu iaurt, aromati cu marar proaspat si bagati la racoare. Pofta buna si un weekend minunat!

14 comentarii:

  1. arata superbine si carnea de curcan este ff sanatoasa:) bravo sa ne mai incanti cu retele tale

    RăspundețiȘtergere
  2. @Filotas- Mersi pentru aprecieri, a fost si foarte gustoasa! Pacat ca n-am timp sa gatesc mai des.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu doar ca arata bine, dar ai si descris reteta cu cuvinte mestesugite si se vede harul de gospodina !
    sa iti fie de bine !
    apropos, eu as manca tzatziki cu orice :)
    uichend placut !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Patrickdan- Recunosc, ideea sa fac sos tzatziki mi-a venit cand ma uitam pe niste poze din Grecia. Cand am fost in concediu am mancat cantitati industriale!

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce imi trezestin aici pofte culinare?! si la ora asta... mda,o sa incerc si eu sa fac :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andreea- Dupa cum vezi, nu e deloc complicat ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e complicat dar aici nu gasesc carne de curca :( poate o sa folosesc pui...
    Imi place mult cum ai descris reteta!
    Si apropo mie imi place tzatziki,pe aici se mananca aproape cu orice.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata!Cred ca maine mama o sa aiba putina treaba prin bucatarie:-"

    RăspundețiȘtergere
  9. da, arata bine si, probabil,e si gustoasa mancarea ta!
    fiind insa perioada de austeritate ma gandesc la urzici, sunt absolut naturale, cresc pe marginea santului deci investitie in infrastructura nu exista...
    nu vreau sa fiu ironic, nu-s asa de diliu incat sa ma pun cu tine, care ai vorbele le tine mereu :))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Midsummer- Poti sa faci si tu ;)

    @capca1- A facut maica-mea un pilaf de urzici extraordinar!! Apropo de ingrediente gratis, unii gatesc si cu flori, asa ca pe vreme de criza merge orice!

    RăspundețiȘtergere
  11. In momentul asta, in gura mea e mai rau decat cascada Niagara. :)) Yummy, cat de bine arata!! Delicios sigur e. N-are cum sa nu fie.
    Am o leapsa pentru tine.
    O seara placuta, Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  12. mmmm.. turte de shaorma. eu imi faceam omleta cu lipiile alea. arata delicios!!!

    RăspundețiȘtergere