marți, 9 martie 2010

Melomani din Romania, faceti ceva!

Oameni buni, sa fiu oare singura care sesizeaza in ce groapa a intrat muzica romaneasca? Asta daca se poate numi muzica romaneasca. In calitate de consumator de MTV si Radio, nu de ascultator cu pretentii, imi doresc altceva. Oare sunt eu nebuna sau chiar toate melodiile au aceeasi formula? O gagicuta sau mai multe, cat mai dezbracate, versuri de genul „Te iubesc/ Te doresc/ Vreau sa te cordesc/ Ca sa nu te parasesc”, bineinteles cantate in dulcea limba materna, engleza. Iar in spate sade comod un DJ, in timp ce trilurile pasaricilor desucheate suna fals, ireal. Si, fireste, toate formatiile au nume in aceeasi dulce limba. Parca dupa ce pupaza care vorbeste engleza ca Base si Iliescu, pe numele ei valah Inna, s-a cocotat intr-un top international a avut loc o explozie de fufe cantarete. Cu cat mai roz cu atat mai bine. Cu cat mai siliconate, botoxate, chituite, cu atat mai atragatoare pentru publicul larg.

Si din nou ma ia nervu’! M-am saturat sa fiu luata de proasta. M-am saturat sa mi se serveasca emisiuni cu vedete de carton si sa aud de panarame care fac copii desi nu stiu cine e tatal. Sa vad ca Mihaela Radulescu a fost cea mai citita scriitoare anul trecut si ca de-alde Cheeky Girls fac furori in afara. Poate as spune ca nu avem valori muzicale in tara asta. Dar cand vad atatia copii talentati la scolile de muzica si aproape stiu ca nu vor ajunge nicaieri mi se face greata. Mereu m-am intrebat care o fi criteriul de selectie al caselor de discuri. Un blow-job facut producatorului pentru verificarea trainiciei corzilor vocale?!?

6 comentarii:

  1. he,he,he...asta cu muzica e partea vizibila a icebergului.e si firesc pentru ca nu se mai promoveaza valoarea de ani si ani de zile.si, din moment ce, in mai toate telefoanele copiilor de clasa a sasea se gasesc manele la greu, de unde cultura muzicala?
    uita-te la shushele de la mare si vezi ce nivel au spectatorii care apreciaza spectacolele de acest gen. vezi emisiunile de la TV,full de nichita, romica tociu, vacanta mare si gandeste-te, de fapt spune-mi cate persoane mai intra intr-o librarie sau biblioteca.
    daca intrebi un copil de clasa a cincea cine a fost eminescu iti va spune ca: A)mijlocas la steaua, B)sotul monicai columbeanu, de fapt va spune"sotul lui monica columbeanu" si C)cantaret de manele.
    culegem ce semanam si de aceea,
    din pacate, involuam in mai toate domaniile

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar am o colega care are o voce foarte buna si nu exagerez deloc,dar stie,e constienta ca fara sponsorizari nu poate face nimic,deaceea a ales medicina...sau ma rog va da la medicina

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu ma mai pot revolta,chiar nu mai pot.Cred ca am devenit cumva constienta de faptul ca asa cum germanii sunt fixisti,francezii romantici sau mai stiu eu cum,asa si romanii sunt casca-gura,scuipatori de seminte si consumatori de penibil.Imi pare rau sa spun asta,chiar imi pare rau dar am ajuns sa consider ca circul,care la noi apare in toate domeniile,este singurul care ne caracterizeaza si ma intreb cu ce folos ma arat eu indignata sau tu sau altii ca noi cand in jurul nostru sunt pe putin 100 care cu asta se distreaza?Poate,poate intr-o zi cu soare o sa se inverseze raportul asta dar pana atunci,oricat de tare am tipa noi,trebuie sa fim constienti ca cei care ne acopera ne depasesc numeric mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. he,he, revin, ca asa-s io, spontan...
    vezi totusi ca e bine si sa te exprimi in engleza, ca al'felera destul de ...disconfortant sa folosesti expresia neaosa pentru"blow job"...

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin si eu,tot spontan. :)
    Intrebare:de ce ar fi blow-job mai "frumos" decat sex oral? sau felatie? sau altele,pentru ca noi,spre deosebire de americani,avem o imaginatie mult mai bogata cand descriem diversele activitati sexuale,cel putin la asa ceva i-am intrecut.
    Din pacate si eu am tendinta sa vorbesc o romano-engleza foarte proasta si cateodata o mai dau si pe spaniolo-franceza ca sa ma maimutaresc complet.Am si eu partile mele "manelizate",recunosc.

    RăspundețiȘtergere
  6. @capca1 si insomniaque- Cand am scris blow-job ma gandeam initial la o expresie mai directa si am simtit nevoia sa inlocuiesc. Si parca felatie suna prea elegant in contextul asta :))

    @Midsummer- Mult succes prietenei tale! Cred ca e mai buna calea pe care a ales-o ;)

    RăspundețiȘtergere