vineri, 5 martie 2010

Trebuia sa fiu barbat

Cu ocazia strangerii buchetului de pitzipoance de top la Focsani in weekend-ul asta, la o scurta privire spre aceste papushe mi-am dat seama ca eu nu prea am preocupari feminine, in afara de mersul la coafor si cumpararea de haine, si asta din urma fara dorinta arzatoare de a avea etichete pompoase la ceafa. Cred ca se vede si din postarile mele ca nu ma pasioneaza prea tare ultimul racnet in materie de cosmetice, toale, tratamente cu aur si caviar, extensii prin toate partile, operatii. Nici macar dupa pantofi nu ma omor. De altfel, nu imi place prea tare nici sa merg la cumparaturi sau sa ma probez cu orele. Intru, vad, imi place, imi vine, cumpar. Totul in cinci minute. Sunt clientul ideal! In plus, nu suport nici discutiile care dureaza ore in sir pe teme precum „barbatii e porci”, „ce rochite se mai poarta-indiferent ca arata nasol pe mine”, “care e ultimul trend in materie de creme de fata”. Mai degraba vorbesc despre masini si chiar fotbal(desi mi-a pierit in ultimul timp si pasiunea asta). De mica ma enervau papusile si nu prea ma jucam cu ele, iar cea mai mare bucurie a fost sa primesc o super-cool masina de pompieri, pe care n-am mai lasat-o din mana.

Daca as fi fost barbat, in mod sigur as fi fost misogin, cel putin in timpurile astea. Prea ma calca pe nervi perceptia actuala a feminitatii si falsa delicatete angelica, in fapt doar o manifestare de ipocrizie. Daca intram intr-un rahat, suntem femei, trebuie sa fim iertate, sa ne fie acordate circumstante atenuante. Noi vrem egalitate, dar doar cand ne convine. Daca barbatii nu ne ajuta pe noi, gingase fapturi, sunt niste idioti care nu ne pretuiesc, niste grobieni. Pe de alta parte, daca ei sunt in prapastie, treaba lor, sunt barbati, se descurca. Ce-mi pasa mie, sunt femeie, mai bine ma duc la shopping!

29 de comentarii:

  1. Ohh, daaaaaa ! Cand mergem la o bere frate?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. casuta noua!... imi place! acum ai mai mult spatiu pentru exorcizare! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cand eram mica preferam sa ma joc cu masinutele si cu pistoalele...imi amintesc ca eram atat de fericita intr-un an ca primisem o mitraliera de Mos Nicolae...Cat despre fetele din ziua de azi...iti dau complet dreptate...cand le vad prin liceu sau chiar si pe strada ma apuca groaza...Spre exemplu eu inainte de liceu nu stau 7 ore in fata oglinzii sa ma aranjeze...dar cand vad pe unele ca-s aranjate de parca se simt in Club Bamboo...mi se incruciseaza privirea

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mirolara- Mersi, simteam nevoia de o schimbare, de o aerisire.

    @Midsummer- Aveam si eu colege care se "chituiau" inca de la 7 dimineata. Nu e nimic mai ingrozitor decat zece straturi de fond de ten la primele ore ale diminetii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de titlu: nu-i timpul pierdut. :) WELCOME IN DA HOOD!

    RăspundețiȘtergere
  6. @BdV- Mersi pentru primire, frate! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. in exclusivitate, propun pe blogul Iuliei, sa facem "blogger's BEERmeet" in VN :)

    mergem la Crang si, vorba maestrului Horatiu Malaele, "desfacem navetele, aruncam berile in gunoi, apoi bem dopurile" :))

    astfel, nu va mai trebui sa inventam acea actiune, incat sa strangem noi gunoaiele ghertoilor care, NU vor fi sensibilizati prin actiuni ecologice si, vor proceda asisderea, oricand, poate chiar mai abitir...
    e de datoria institutiilor statului sa faca treaba asta si a noastra sa fim civilizati, sa nu facem ca ei. putem da semnale, putem sa ne solidarizam, dar actiuni de genul asta nu au sens, in lipsa aplicarii unor amenzi usturatoare celor care nu depoziteaza peturile si resturile alimentare in locurile special amenajate.
    e doar o parere... eu cred ca totul se invata ori prin educatie ori prin coercitie !

    Deci in Concluzie : unde bem berile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @PatrickDan- Locul il hotarati voi, masculii din nascare.

    RăspundețiȘtergere
  9. sper sa nu fie interpetata propunerea mea de mai sus, cum ca as prefera sa merg la bere decat la strans de peturi...
    cat despre noua tema, e mai vesela, optimista si ma oftic doar ca nu coincide cu vremea de afara si cu "baba" ta si a lui Dan de azi !

    RăspundețiȘtergere
  10. si a mea, si a mea. dar aici nu ninge. Oare baba e raspunzatoare de toata vremea de pe glob?

    RăspundețiȘtergere
  11. Patrick, pai, vino, frate, si spune ce gandesti. Uite asa vreau eu sa fie intalnirea asta, PET-ul sa fie doar prilejul. Vreau sa invit si conducerea Politiei Comunitare, sa vedem ce parere-si fac ei despre cum isi fac (de fapt, nu-si fac) treaba.

    RăspundețiȘtergere
  12. @alibus- Tu esti mai norocos!

    @BdV- Pacat ca nu ai unde sa bei o bere in Crang, ca altfel le combinam.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Iulia,

    Asta imi tot repet si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Adevarul e ca nu ai de unde sti...
    Daca erai barbat probabil la fel de bine ti-ar fi placut sa fii femeie.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dan Stefan- Ce sa zic, foarte posibil!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru " iluminarea blogului " !

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu ultima parte ai dreptate 101%...vesnic eternele discutii despre egalitate...mai nou femeile sunt prezente in tot felul de sporturi dure ( gen box, hockey, ....etc), numai drepturi peste drepturi...egalitate...dar cand e ceva, hop apare expreisa "pai eu sunt femeie"...pai si ce daca, nu vroiai drepturi egale? Iar prima parte e bestiala...by the way, tu esti ceva pui de ziarist, sau? :D Parca asa citisem odata...Scuze dar e varsta, si sti ca neuronii nu se mai regenereaza...so...am o scuza( nu pe cea cu"sunt femeie"! ) :p

    RăspundețiȘtergere
  18. Off topic : si mie imi plac masinile la nebunie...am fo' la salonul auto de aici, ce s-a tinut la inceputul anului...destul de slabut, doar masini de serie, doar un concept...in fine, dar de ieri a inceput cel de la geneva...is topit tot...poti vedea masini pe promotor.ro...toata ziua imi curg mucii pe site-ul asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. @Valy- Ma bucur ca iti place

    @Marius- Da, lucrez la un ziar local. App. de masini, cum ti s-a parut Duster?

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu urasc:shoppingul,mall-urile,feministele,sa stau 10 ore ca sa-mi cumpar o pereche de chiloti,sa ma machiez in culorile curcubeului si nu consider ca muierile trebuie sa faca tot ce fac si masculii din dorinta absurda de a se arata egale cu acestia si da! sunt femeie,una care n-are nici tendinte feministe si nici dintr-alea feminine,probabil si eu trebuia sa fiu barbat.
    Multumesc Iulia ca mi-ai dat ocazia sa-mi manifest aceste frustrari care de mult fierb in mine. :)
    Sunt cu tine,"frate". :))

    RăspundețiȘtergere
  21. @Insomniaque- Pai, nu ma regasesc nici eu in cealalta extrema. Ma machiez, ma coafez, port si fuste cateodata, dar de aici pana la a idolatriza niste toale e cale lunga. Bine ai venit in clubul femeilor care vor sa fie femei si nu doar niste fiinte obsedate de aspectul fizic si de expunerea cat mai mare a partilor moi :P

    RăspundețiȘtergere
  22. Mie mi se pare ok la pretul acela...puteau sa ii puna mai multe gageturi pe ea ( un ex. ar fi geamurile electrice!!!) dar at. crestea si pretul...numai se incadra in cat. "low-cost"! Desi toti critica Dacia mie mi se pare ca e pe un drum foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  23. Dacă eram bărbat plecam de mult timp din focsani/romania.hăhăleu...cine se mai intorcea:))

    RăspundețiȘtergere
  24. ăăăă...pericolele. as pleca dar imi e frica deocamdata. astept sa am cativa banuti si adios!

    RăspundețiȘtergere
  25. Vreau şi eu în grup, se poate? :D
    Promit că mă uit şi după fete dacă e cazul :)))).

    RăspundețiȘtergere